TRIK ZA LAKO ČIŠĆENJE APARATA ZA BAKIN KOLAČ: Bez njega ne bi bilo NAJUKUSNIJE poslastice JUGOSLAVIJE
Aparat za bakin kolač, Foto: Printscreen/ Youtube/ A kako drugačije

čas posla

TRIK ZA LAKO ČIŠĆENJE APARATA ZA BAKIN KOLAČ: Bez njega ne bi bilo NAJUKUSNIJE poslastice JUGOSLAVIJE

Njima ne treba puno održavanja, budući da neki imaju površine koje se ne lepe, pa ih je dovoljno prebrisati, ali šta kada napravimo rusvaj

Objavljeno:

Najlakše je spremiti bakin kolač, smesa je najjednostavnija za pripremu, a sve što nam treba jeste aparat. Sve što je potrebno jeste da imate aparat kojim ćete peći ovo ukusno slatko pecivo, a nema domaćinstva u kome smo bili a da aparat ne postoji.

Iako je mnogo lakše praviti bakin kolač uz aparat, ova korisna stvar se uopšte ne čisti toliko jednostavno, ili ste to do sada mislili. Njima ne treba puno održavanja, budući da neki imaju površine koje se ne lepe, pa ih je dovoljno prebrisati.

Bakin kolač
foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Vrlo je važno da aparat za bakin kolač čistite posle svake upotrebe. Uvek ga prebrišite ubrusom nakon korišćenja i to će dosta olakšati koršićenje. Ako ploče aparata mogu da se uklone, povremeno ih operte deterdžentom za sudove, pre nego što odložite aparate.

Ako nemate ploče koje mogu da se uklone, mi imamo rešenje kako najlakše da očistite ovu korisnu stvarčicu:

Isključite i pustite da se ohladi. Nikada ne pokušavajte da očistite vruć aparat za bakin kolač. Kada se ohladi prebrišite ga ubrusom kako biste uklonili višak hrane. Ako se testo baš zalepilo, pređite uljem, pa onda uklonite ubrusom.

Zatim pomešajte dve šoljice tople vode sa nekoliko kapi deterdženta za sudove, pa uzmite magičnu krpu i namočite. Dobro ocedite i prođite po pločama aparata (lepo očistite i ono između). Isperite krpu, pa još jednom prođite. Na isti način očistite aparat sa spoljašnje strane. A onda dobro osušite i unutrašnjost i spoljašnost.

Bakin kolač
foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Ako je aparat ostao lepljiv posle čišćenja, pomešajte malo sode bikarbone i hidrogena. Treba da napravite pastu i premažite ceo aparate, pa ostavite da odstoji nekih sat vremena. Pređite vlažnom krpom, a posebno obratite pažnju na mesta gde su prorezi. Pre nego što ga spakujete vodite računa da se dobro osušio.

Da li ste znali, da bakin kolač može da bude i zdrav, bez jaja i mleka, evo kako se sprema.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.