UZ OVE TRIKOVE MRŠAVIĆETE DOK SPAVATE: Uradite ovo već VEČERAS, zanemećete kada vidite REZULTATE
Ilustracija, Foto: Profimedia

spremni za leto!

UZ OVE TRIKOVE MRŠAVIĆETE DOK SPAVATE: Uradite ovo već VEČERAS, zanemećete kada vidite REZULTATE

Dolazi nam lepo vreme i aktuelno je skidanje kilograma i spremanje tela za bikini, a ovi trikovi će vam olaksaši posao:

Objavljeno: 12:06h

Ovo je pet naučno dokazanih načina da mršavite i kada spavate:

1. Spavanje sa manje odeće

Kada spavate sa manje odeće, dobijate neke zdravstvene beneficije, od kojih je jedna pomoć u gubitku težine. Naučnici sugerišu da održavanje niže telesne temperature dok spavate ubrzava metabolizam vašeg tela.

Smeđa mast proizvodi toplotu dok sagoreva kalorije, a to ubrzava vaš metabolizam tokom dana kako bi vam pomoglo da izgubite težinu. Spavanje bez odeće takođe poboljšava cirkulaciju krvi i dobro je za vaše srce i mišiće.

2. Dovoljno spavajte

dr. Richard K. Bogan, istraživač sna, rekao je da sam raspored spavanja može pomoći da izgubimo težinu. „San je neophodan za normalno funkcionisanje hormona u telu i imunog sistema. Mozak bez sna ili pospan mozak je gladan mozak“, rekao je on. "Loš san dovodi do povećanja telesne težine."

3. Pravilno vežbanje

Veća mišićna masa pomaže vam da sagorevate više kalorija, čak i dok spavate. Svakodnevno vežbanje, posebno trening snage, može vam pomoći da izgubite nekoliko kilograma. Pokušajte da vežbate nekoliko sati pre spavanja.

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

4. Spavanje u hladnijoj i tamnijoj spavaćoj sobi

Prema studiji, ljudi koji su imali hladniju sobnu temperaturu mesec dana povećali su broj kalorija koje su sagorele njihove smeđe masti za 42% i ubrzale metabolizam za 10%.

Da biste izgubili nekoliko kilograma dok spavate, pokušajte da se odreknete i tog noćnog svetla. Istraživanja sugerišu da svetlost pre spavanja snižava nivoe melatonina, a ako spavate sa upaljenim svetlom, to ima ogroman uticaj na cirkadijalnu regulaciju metabolizma i postaje razlog za povećanje telesne težine, prema Sleep Foundation. Zato je bolje da isključite TV, telefon i sva druga svetla i razmislite o kupovini zavesa za zatamnjenje kako biste blokirali spoljašnje svetlo.

5. Jedite po rasporedu

Prema nutricionistima, vreme obroka i spavanja treba da se uspostavljaju po istom rasporedu svakog dana. Šarlot Harison, nutricionista iz Londona, kaže: „Naše telo radi u cirkadijanskom ritmu, koji je njegov unutrašnji sat. Vreme obroka ima veliki uticaj na naš cirkadijalni ritam, tako da je vreme unosa hrane veoma važno."

03:45

ŽESTOK SUKOB NUTRICIONISTA ZBOG SLANINE! Jedan je veliča, a drugi OŠTRO protiv: BOLJE jedite orahe!

(Espreso/Nobi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.