POLICAJKE U CIVILU ŠETAJU GRADOM I CILJAJU MUŠKARCE! Prete im PAPRENE kazne, evo i zbog čega
Ilustracija, Foto: Profimedia

AU!

POLICAJKE U CIVILU ŠETAJU GRADOM I CILJAJU MUŠKARCE! Prete im PAPRENE kazne, evo i zbog čega

Jedan kombi već je zaustavljen prošle nedelje nakon što je putnik vikao na žene za koje se ispostavilo da su policajci i napisana mu je kazna

Objavljeno:

Policajke u civilu počele su da patroliraju Bredfordom u Velikoj Britaniji kako bi kažnjavale vozače i prolaznike koji dobacuju ženama. Bizarna tajna operacija počela je nakon što su se studentkinje žalile na seksističke i nepristojne komentare koje dobiju iz kola u prolazu, prenosi Dejli mejl.

Na osnovu Akta o zaštiti javnog prostora, koji se odnosi i na upotrebu motornih vozila, svako ko se drzne da uputi bezobrazan komentar ženi dobija kaznu od 100 funti ( oko 14.000 dinara), a ako završe na sudu 1.000 funti (oko 140.000 dinara). Na osnovu ovog propisa mogu da budu kažnjeni svi oni čije ponašanje u javnosti može izazvati uzbunu ili uznemirenost.

Zabranjene aktivnosti uključuju upotrebu “se*sualizovanog jezika” ili davanje “se*sualnih sugestija“.

Jedan kombi već je zaustavljen prošle nedelje nakon što je putnik vikao na žene za koje se ispostavilo da su policajci i napisana mu je kazna.

– Ciljamo ljude koji iz svojih vozila viču na žene/devojke. Ovo se neće tolerisati. Osoba iz ovog vozila je vikala na policajke u civilu. Prijavljen je zbog kršenja Akta o zaštiti javnog prostora – – pisalo je u tvitu policije objavljenom nakon incidenta

Reakcija javnosti agresivnu akciju je podeljena. Neki kritikuju policiju jer se ne fokusira na ozbiljnije zločine, a drugi podržavaju operaciju u gradu sa istorijom devojaka koje su bile na meti muslimanskih bandi.

– Pre Božića, policajci su bili upoznati sa zabrinutošću učenica zbog ponašanja nekih vozača zbog kojih su se osećale ugroženo i nesigurno, uključujući uznemiravanje putem se*sualnih komentara – rekla je detektivka Tanja Vilkins.

Bonus video:

13:56

NE DAO BOG NIKOME: Oglasio se doktor koji je pokušao da spase život devojčice iz Obrenovca koja je IZGORELA U KREVECU

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.