IZGUBIO PRAVO! Ocu ZABRANJENO da viđa DETE (12) jer nije VAKCINISAN
Vakcina, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

ŠOKANTNO!

IZGUBIO PRAVO! Ocu ZABRANJENO da viđa DETE (12) jer nije VAKCINISAN

Sudija je rekao da nije u "detetovom najboljem interesu da ima kontakt sa ocem" tokom nedavnog porasta broja obolelih od korona virusa u pokrajini

Objavljeno:

Otac iz Kvebeka u Kanadi privremeno je izgubio pravo da viđa svoje 12-godišnje dete jer nije vakcinisan.

Sudija u pokrajini presudio je da nije u "najboljem interesu" deteta da vidi roditelja nakon što je otac zatražio da produži vreme poseta tokom sezone praznika.

Stručnjak za porodično pravo rekao je za Le Devoir paper da ovo nije prvi slučaj u kojem je roditelju zabranjeno da viđa svoju decu zbog svog vakcinalnog statusa.

Sudija je krajem decembra presudio da će ocu do februara biti zabranjeno da viđa svoje dete (12), osim ako ne odluči da primi potrebne ubode. Sudija je dodao da želi da privremena suspenzija bude što kraća.

Majka se protivila zahtevu oca da produži vreme poseta tokom praznične sezone. Ona je rekla sudu kako je nedavno saznala da otac deteta nije vakcinisan, da je objavljivao antivakserke postove na društvenim mrežama i da je kritikovao javne zdravstvene mere.

1 / 6 Foto: Profimedia

Dok je 12-godišnje dete vakcinisano, majka živi sa partnerom i drugo dvoje dece, koja su previše mlada da dobiju vakcinu, prema BBC News.

Sudija je rekao da nije u "detetovom najboljem interesu da ima kontakt sa ocem" tokom nedavnog porasta broja obolelih od korona virusa u pokrajini.

Prema zvaničnim podacima, više od 85 posto stanovnika Kvebeka primilo je najmanje jednu dozu vakcine do 1. januara.

Oko 12,8 posto ljudi u pokrajini nije vakcinisano. Uprkos ovim brojkama, skoro trećina hospitalizovanih dolazi iz ove pokrajine.

Takođe su zabeležili najviši broj umrlih od kovida u zemlji.

Premijer Kvebeka Fransoa Lego saopštio je u utorak da će oni koji nisu vakcinisani morati da plate dodatni zdravstveni porez.

Na snazi je i drugi policijski čas koji traje od 22 do 5 sati svakog dana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.