LAŽIRAO SMRT DA BI POBEGAO OD AMERIČKIH VLASTI: Pronašli ga na RESPIRATORU u Škotskoj!
Bolnica, Foto: EPA / Tamas Kovacs

STIGLA GA KAZNA!

LAŽIRAO SMRT DA BI POBEGAO OD AMERIČKIH VLASTI: Pronašli ga na RESPIRATORU u Škotskoj!

Nikolas Alahverdijan je zbog COVID-19 završio u bolnici u Glazgovu, a zbog težine stanja u jednom trenutku bio je i na respiratoru

Objavljeno:

Američke vlasti su ove nedelje objavile detalje zanimljivog slučaja. Nikolas Alahverdijan je preminuo 2020. od Ne-Hodgkinovog limfoma, barem je tako pisalo u njegovoj čitulji. U trenutku 'smrti' bio je osumnjičen za silovanje 2008. godine u gradiću Orem u američkoj državi Juta.

Tužilac okruga Juta Dejvid O. Livit je objasnio da je 2008. uzet DNK uzorak žrtve silovanja. Međutim, stajao je u skladištu dokaza deset godina.

Nakon što je izabran na tu funkciju, naredio je da se svi DNK dokazi iz slučajeva silovanja unesu u nacionalnu bazu podataka registrovanih seksualnih prestupnika.

- Došlo je do poklapanja. Odjednom smo imali osumnjičenog – tvrdio je on, prenosi Njujork tajms. Policijski istražitelji rekli su da je Alahverdijan koristio brojne pseudonime, uključujući ime Nikolas Rosi pod kojim je iste godine osuđen za "seksualno nametanje i javnu nepristojnost".

- Pronašli smo mnoge njegove žrtve. Znali smo da ako podignemo optužnicu i ako bi ova informacija došla u javnost, više ga nećemo naći - rekao je državni tužilac.

„Nemamo običaj da optužujemo mrtve ljude“, rekao je on i dodao da je moguće da je Alahverdijan znao da se protiv njega vodi istraga.

Allahverdian je lažirao svoju smrt. A da bi sve izgledalo legitimnije, napravio je veb stranicu u znak sećanja na sebe na kojoj su saučešće porodici izrazili gradonačelnik Providensa Horhe O. Elorza i senator Džim Lanževin, što je vlastima poslužilo kao dodatna potvrda da je on umro.

Nikolas Alahverdijan je zbog COVID-19 završio u bolnici u Glazgovu, a zbog težine stanja u jednom trenutku bio je i na respiratoru. Za sada se ne zna kako su tačno američke vlasti saznale da je on tamo, ali se zna da je škotska policija došla u bolnicu po instrukcijama američke policije.

Osoblje bolnice je identifikovalo Alahverdijana preko fotografije, a Interpol je, na osnovu njegovih otisaka prstiju i DNK uzorka, odbacio svaku sumnju da to nije on. Škotska policija uhapsila je 34-godišnjeg muškarca koji živi u Škotskoj po imenu Artur Najt, a američke vlasti su zatražile njegovo izručenje.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.