DRAMA ISPRED JAVNOG SERVISA: Čovek ČEKIĆEM rasutrao KONTROVERZNU statuu dečaka i muškarca! (VIDEO)
Muškarac, Foto: Printscreen/Daily Mail

DRAMA!

DRAMA ISPRED JAVNOG SERVISA: Čovek ČEKIĆEM rasutrao KONTROVERZNU statuu dečaka i muškarca! (VIDEO)

Policija je je privela demonstranta posle četiri sata

Objavljeno:

Policija u Londonu uhapsila je juče demonstranta koji je čekićem rasturao kontroverznu statuu dečaka i muškarca na fasadi zgrade BBC-ja, prenosi BBC.

Njen skulptor bio je ozloglašeni pedofil Erik Gil, a zove se “Prospero i Arijel”. Aktivisti su dugo tražili da se skulptura ukloni, pošto je nekoliko decenija posle smrti umetnika 1940. otkriveno da je se*sualno zlostavljao svoje dve najstarije ćerke.

Sporna statua iz 1933. godine, koja je inspirisana Šekspirovom dramom Bura, istaknuta je na ulazu u zgradu britanskog javnog servisa i sastavni je deo građevine koja je zaštićena kao kulturno dobro.

Na snimku se vidi kako demonstrant, u majici “Reservoir Dogs”, udara čekićem statuu, otkidajući komade sa nje, dok policija tvrdi da pokušava da razgovara sa njim.

Policajci su se zajedno sa vatrogascima popeli na uzdignutu platformu i konačno, posle više od četiri sata spustili čoveka na zemlju.

– Pregledala ga je londonska služba Hitne pomoći pre nego što je uhapšen zbog sumnje da je naneo štetu stastui. Vlasnici imovine ispituju eventualna oštećenja na statui i zgradi. – saopštio je portparol policije.

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.