"SIGURNA SAM DA SU DOBILI IDEJU IZ HOROR FILMA": Skupi restoran ŠOKIRAO goste sumanutim menijem (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

bizarno

"SIGURNA SAM DA SU DOBILI IDEJU IZ HOROR FILMA": Skupi restoran ŠOKIRAO goste sumanutim menijem (FOTO)

Nije nam servirano ništa ni blizu večere

Objavljeno:

Blogerku Džeraldin Deruiter šokiralo je iskustvo u jednom restoranu sa Mišelinovom zvezdicom u Italiji.

“Nije nam servirano ništa ni blizu večere. Jedno od jela bio je komadić jestivog papira, a za piće smo dobili “šotove” alkoholnog sirćeta. Sve je imalo ukus ribe i bilo je hladno”, napisala je na svom blogu The Everyhereist i dodala da će ovo mesto pamtiti po najgorem.

Detaljno je opisala većinu jela koja je jela u društvu sedmoro prijatelja, rekavši da su umesto u restoran došli u “vrlo vrlo skupo pozorište”, gde su se osećali kao likovi iz romana Čarlsa Dikensa.

U restoranu nije bilo jelovnika. Gosti su dobili prazan list papira s QR kodom koji nakon što se skenira gosta odvede na stranicu s snimkom glavnog kuvara koji govori o svemu, samo ne o jelovniku. Gosti su tako prepušteni na milost i nemilost konobara da im objasne što se događa, ali su i to izbegavali.

U meniju za degustaciju od 27 jela i “večere” koja je trajala četiri i po sata našla se i “penica iz kuvarovih usta”. To je zapravo citrusna pena poslužena u gipsanoj posudi u obliku kuvarevih usta. Pribor im nisu dali jer su trebali da ližu penu.

“Sigurna sam da su dobili ideju iz nekog istočnoevropskog horor filma” napisala je Deruiter.

Njena prijateljica poželjela je da izađe na vazduh kako bi zapalila cigaretu, a konobar ju je zaustavio i naredio joj da sedne. Naljutio se i kada je primetio da blogerka jede narandžu koja je služila kao ukras na jednom od jela. Uzeo joj je tanjir i odneo ga u kuhinju.

Blogerka je nakon detaljnog opisa jela svojim čitaocima preporučila da ne jedu u ovom restoranu. Sve su platili između 130 i 200 evra po osobi.

“Bilo je to jedno od mojih najgorih i najskupljih kulinarskih iskustava”, rekla je.

Bonus video:

04:55

BRZE VESTI 13.12.2021. 15:55

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.