KORONA U ZOO VRTU U BELGIJI: Pozitivna dva nilska konja, curi im nos!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

poznato njihovo stanje

KORONA U ZOO VRTU U BELGIJI: Pozitivna dva nilska konja, curi im nos!

To je prvi put za ovu vrstu, izjavio je veterinar Fransis Verkamen

Objavljeno:

Dva nilska konja bila su pozitivna na testu za virus korona u zoološkom vrtu u Antevrpenu i ovo bi mogli da budu prvi zabeleženi slučajevi kod ove vrste, saopštila je uprava zoo-vrta u Belgiji.

Nilski konji Imani (4) i Hermien (41) nemaju simptome osim curenja iz nosa, ali ih je osoblje vrta stavilo u karantin iz predostrožnosti.

- Koliko ja znam, ovo je prvi put za ovu vrstu. U svetu je ovaj virus do sada detektovan uglavnom kod velikih primata i mačaka - izjavio je veterinar u ovom vrtu Fransis Verkamen.

Pretpostavlja se da je virus korona na početku prešao na ljude sa neke životinje, a dokazano je da može da se prenese sa ljudi na životinje. Kućni ljubimci - mačke, psi i kune zarazili su se nakon kontakta sa svojim vlasnicima, a zoološki vrtovi izvijestili su o bolesti među velikim mačkama, vidrama, primatima i hijenama.

Bolest se proširila i na farmama lasica, a detektovana je i kod divljih životinja, poput jelena.

Zoološki vrt u Antverpenu istražuje poreklo zaraze. Niko od čuvara u vrtu u poslednje vreme nije imao simptome kovida 19 niti je bio pozitivan na virus korona, saopštio je zoološki vrt.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media