"Kraljevski" život najstarije svinje na svetu: Uginula posle 23 godine 7 meseci i 9 dana
Svinja, Foto: Marko Nikolić

VLASNICI SLOMLJENI

"Kraljevski" život najstarije svinje na svetu: Uginula posle 23 godine 7 meseci i 9 dana

Patrik i Sten su rekli da je briga o Bejbi Džejn bila "porodična stvar"

Objavljeno:

Ginisova knjiga svetskih rekorda sa žaljenjem je upisala smrt Bejbi Džejn, najstarije svinje u zatočeništvu ikada. Ova životinja uginula je 10. septembra u Mandeleinu, u SAD, a imala je 23 godine 7 meseci i 9 dana.

Bebi Džejn, kako je ime, rođena je 1. februara 1998, a svoj rekord je verifikovala je samo nekoliko meseci pre smrti, 19. aprila 2021. Njeni vlasnici Patrik Kaningem i Sten Kofman iz SAD kažu da im je slomljeno srce zbog ovog gubitka, ali su zahvalni na vremenu koje su proveli sa svojim izuzetnim porodičnim ljubimcem.

Njihova priča je počela u Virdžiniji, gde je jedan od Patrikovih prijatelja pomogao njegovom usvajanju Bejbi Džejn. Doveo ju je kući kada je imala osam nedelja.

Par ima mnogo lepih uspomena sa Bejbi Džejn, uključujući njenu ulogu u drag šou zajedno sa drag kraljicom Meri En Brant, i razna putovanja širom zemlje. Njeni vlasnici kažu da je bila odlična saputnica a omiljeno mesto za putovanje joj je bilo Ki Vest.

Beba Džejn je opisana je još kao "izuzetno ljubazna i empatična" svinja, koja je uživala u udobnosti stvorenja koje je život u zatvorenom prostoru sa svojom porodicom mogao da ponudi. Kažu da je volela da drema u udobnim ćebadima i obično se nalazila u Patrikovom i Steninom krevetu ili na kauču.

Patrik i Sten su rekli da je briga o Bejbi Džejn bila "porodična stvar", a njihovi sinovi, Džastin (12) i Marčiz (11) su se uvlačili da bi joj pomogli da se brinu i o njoj.

Kada je par počeo da razmišlja o tome koliko je stara Bejbi Džejn u poređenju sa drugim svinjama, odlučili su da se prijave za rekord za najstariju svinju u zatočeništvu ikada i bili su oduševljeni kada je rekord potvrđen.

Sa Bejbi Džejnovim dosijeom, Patrik Sten je želeo da edukuje druge o nezi svinja. Takođe kaže žele da pomognu ljudima o dezinformacijama o ovoj vrsti životinja jer kako tvrde to dovodi do toga da mnoge svinje budu spasene kada počnu da rastu veće od željene veličine - kao što je bila Bejbi Džejn.

Stenova i Patrikova ljubav i briga su u velikoj meri doprineli dugovečnosti Bejbi Džejn i obezbedili joj siguran i srećan život.

Par ima još jednu staru trbušastu svinju, po imenu Lusi, koja je u septembru proslavila svoj 17. rođendan. Dolazeći iz istog okruženja kao Bejbi Džejn, možda će i ona oboriti ovaj rekord.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.