BRAČNI PAR NA LISTI NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA: Ovu poruku su ostavili svojoj deci, a onda je nastao pakao
FBI, Foto: AP

NEVEROVATNO

BRAČNI PAR NA LISTI NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA: Ovu poruku su ostavili svojoj deci, a onda je nastao pakao

Nisu prezali ni od čega

Objavljeno:

Bračni par iz Kalifornije nalazi se od nedavno na listi najtraženijih begunaca u SAD i u toku je globalna akcija FBI kako bi se Ričard Ajvazjan (43) i Marijeta Terabelijan (37) pronašli i priveli pravdi.

Ričard i Marijeta izveli su, kako kažu američki mediji, prevaru godine opljačkavši nekoliko desetina dobrotvornih fondova u kojima se prikupljala novčana pomoć za porodice nastradalih od koronavirusa.

Bračni par je koristio lažna imena, kao i imena preminulih ljudi koje su poznavali kako bi se predstavljali kao njihova rodbina. Tada bi dolazili do suma, pošto su uz pomoć prijatelja dobijali lažne naloge da smeju da podižu novac sa bankovnih računa.

Ričard i Marijeta nisu se tu zaustavljali. Pod lažnim imenima predstavljali su se i kao vlasnici malih preduzeća lansirajući naivnim udruženjima priču da su morali da ugase posao zbog koronavirusa, pa im je vlast nekih država u SAD i tako davala novac.

Par je na taj način tokom 2021. godine prikupio nekoliko stotina miliona dolara!

Nakon što im je uhapšen jedan od prijatelja u kriminalnim aktivnostima, Ričard i Marijeta tokom jedne noći napustili su svoje troje dece ostavivši im pomalo jezivu poruku.

– Ne brinite. Bićemo ponovo zajedno jednom. Ovo nije zbogom. Gledajte na naš odlazak kao na kratki odmor – napisali su im Ričard i Marijeta.

Jedna od osoba koje su u međuvremenu uhapšene je i Ričardov brat Artur Ajvazjan koji je optužen za prevaru, zaveru protiv države i pranje novca i čeka ga poduža zatvorska kazna.

Što se Ričarda i Marijete tiče, oni su već procesuirani iako su u bekstvu, i dobili su 17 odnosno šest godina zatvora. FBI ih i dalje traži, a nije poznato dokle su stigli sa poterom i istragom.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/insider.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.