MOMENTALNO JE DAO OTKAZ NA POSLU: Zbog GAZDINOG zahteva se samo okrenuo i OTIŠAO
Posao, Foto: Profimedia

NEVIĐENI HIT

MOMENTALNO JE DAO OTKAZ NA POSLU: Zbog GAZDINOG zahteva se samo okrenuo i OTIŠAO

Tada je muškarcu pozvonio telefon, a kada se nije javio dobio je poruku od gazde u kojoj ga je pitao može li tog jutra da radi od 10 časova do 23

Objavljeno:

Barmen koji je nekoliko dana proveo na novom radnom mestu, brzo je otišao s njega posle konverzacije sa gazdom koja se odigrala u tri časa ujutro.

Tada je muškarcu pozvonio telefon, a kada se nije javio dobio je poruku od gazde u kojoj ga je pitao može li tog jutra da radi od 10 časova do 23.

– Lepo sam mu i kulturno napisao da ne mogu jer mi je to slobodan dan a i smena koju predlaže je nerealno duga. Potom mi je odgovorio da nema drugog radnika osim njega, a neko mora da odradi čitav dan. Nije mi na razgovoru za posao rekao da sam mu ja jedini radnik za šankom u kafiću – naglašava barmen.

Gazda mu je tada napisao da se od njega očekuje da bude timski igrač i da se ne vrti posao oko njega, zamolivši ga ponovo da dođe u smenu u 10 ujutro.

– Tada sam ga pitao zašto mi u tri ujutro javlja za smenu, što nije mogao pre da pozove? Popio sam nekoliko pića sa prijateljima te večeri i zaista nisam u stanju da na slobodan dan onako mamuran dolazim na posao. Tada mi je napisao da ne praktikujem ubuduće da pijem alkohol na slobodan dan jer se nešto kao sada može dogoditi i moram uvek da budem spreman da pokrivam smene – piše muškarac.

Zbog ove poslednje rečenice upitao je gazdu da li on to očekuje da jedan barmen ne pije na slobodan dan i da li on to želi da upravlja njegovim slobodnim vremenom.

– Šta je sledeće, da ne jedem u vreme kad je on smislio? Na kraju sam mu naglasio da bih mu i izašao u susret za sledeći dan na poslu da mi je javljeno na vreme a ne u tri ujutro. Prepisku je zaključio konstatacijom da će popričati sa mnom o mom odnosu prema poslu kad dođem naredni put na posao. Ne znam odakle mu se javio optimizam da ću se posle ovakve prepiske ikada više pojaviti na smeni kod njega – zaključio je barmen.

Njega su na Redditu zdušno podržali svi, naglašavajući da nijedan šef na svetu nema pravo da radniku kroji slobodno vreme i da utiče na njega kako će ga provoditi.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.