DEVOJKA (23) PRVI PUT OTIŠLA NA TRENING: Sutradan joj je urin promenio boju, a doktori rekli da će joj ODSEĆI nogu!
Kejlin Franko, Foto: TIKTOK/KFRANCO

horor

DEVOJKA (23) PRVI PUT OTIŠLA NA TRENING: Sutradan joj je urin promenio boju, a doktori rekli da će joj ODSEĆI nogu!

Devojka ispričala svoje jezivo iskustvo - dobila je bolest zvanu rabdomioliza posle samo jednog treninga, ovo je njena priča

Objavljeno:

Kejlin Franko voli da vozi bicikl, to joj je omiljena fizička aktivnost. Kada je vreme postalo hladno, uplatila je časove "spina", odnosno vežbi koje se izvode na sobnom biciklu u grupi.

Kejlin (23) je otišla na prvi čas, odradila ga, i izašla srećna, osećajući prve znake upale mišića. Ali, kolena su ubrzo počela da joj klecaju. Nije se zabrinula jer je mislila da se samo malo preforsirala.

Ubrzo, međutim, nije mogla da hoda a da se ne pridrži za nešto, i urin joj je postao smeđ. Hitno je otišla kod lekara i završila na operacionom stolu!

Lekari su utvrdili da je Kejlin dobila rabdomiolizu, retku bolest koja podrazumeva da se tkivo mišića ubrzano raspada i otpušta protein mioglobin. Bubrezi ne mogu da ga filtriraju dovoljno brzo, zbog čega urin postaje taman. Ako se ova bolest ne tretira brzo, može dovesti do otkazivanja organa pa čak i smrti.

I to nije bilo sve, Kejlin je razvila i opasan sindrom u kojem mišiću nogu stvaraju preveliki pritisak na krvne sudove i ograničavaju protok krvi.

Kejlin su odmah "otvorili" da bi operacijom rešili problem s krvnim sudovima nogu, a da nije odmah operisana, kasnije je mogla da dobije komplikacije koje bi se završile amputacijom nogu.

Sada, dva meseca kasnije, Kejlin i dalje hoda uz pomoć štaka.

"Hoću da skrenem pažnju na problem za koji mnogi ne znaju, niko o njemu ne priča, a može se dogoditi na treningu", navela je ona.

Rabdomioliza najčešće se javlja posle nesreća u kojima su mišići teško povređeni, ali zapravo nije retkost da se javi i posle intenzivnih treninga. U jednakom su riziku i ljudi koji stalno vežbaju, i potpuni početnici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.