MISTERIJA BROJA 241543903: Da li znate šta će se dogoditi ukoliko ovo ukucate u GUGL pretraživač? (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

DA LI SE SEĆATE?

MISTERIJA BROJA 241543903: Da li znate šta će se dogoditi ukoliko ovo ukucate u GUGL pretraživač? (FOTO)

Ovaj trend je ponovo stekao popularnost 2015. godine, otkada se periodično iznova ponavlja

Objavljeno:

Ako ste 2009. godine bili na društvenoj mreži Tumblr, sigurno vas nije zaobišao trend pod nazivom 241543903. Sve je počelo od Dejvida Horovica, koji je okačio sliku sebe sa glavom u zamrzivaču. Slika je nosila ime “241543903”. Onda je ovaj trend ponovo stekao popularnost 2015. godine, otkada se periodično iznova ponavlja.

Koja je tajna broja 241543903?

Dejvid Horovic, umetnik iz Njujorka, započeo je ovaj projekat i podstakao ljude da se i sami slikaju u istoj pozi i imenuju svoje fotografije kao i on. Priča je postala popularna prvo na društvenoj mreži Orkut, što je Guglova društvena mreža u Brazilu, a postala je popularna tako što je Horovic napravio 100 flajera i zamolio svog prijatelja iz Brazila da ih razdeli ljudima na ulici – vrlo redak fenomen gde se internet trend popularizuje na ulici, u stvarnom životu, ali Horovicu je pošlo za rukom. Nakon Brazila, popularnost je krenula u Japanu, pa se onda proširila ostatkom sveta.

Slika je postala popularna i na Tambleru, ali i na ostalim mrežama. Tako i danas, ako ukucate broj 241543903 u Gugl, dobićete sliku ljudi sa glavama u zamrzivačima.

Inače, Horovic je ideju dobio tako što je svojoj prijateljici, koja je bila bolesna, predložio da gurne glavu u zamrzivač da se rashladi. Što se samog broja tiče, u pitanju je kombinacija serijskog broja zamrzivača Horovica i brojki sa bar koda kesice edamamea koja je u tom trenutku bila u zamrzivaču.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.