MOGLI SU DA MI UBIJU ĆERKU: Zbog onog što su nastavnici radili Sofiji, otac ju je ODMAH ispisao iz škole, HOROR!
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO!

MOGLI SU DA MI UBIJU ĆERKU: Zbog onog što su nastavnici radili Sofiji, otac ju je ODMAH ispisao iz škole, HOROR!

Stil je u međuvremenu angažovao advokata i povukao Sofiju iz škole

Objavljeno:

Školski zvaničnici u Floridi naterali su devojčicu sa Daunovim sindromom da nosi masku tako što su je vezivali za glavu šest nedelja, tvrdi njen ogorčeni otac Džefri Stil.

On je za Foks Njuz rekao da nije ni znao šta se događa u školi, a tek je saznao kada je njegova sedmogodišnja ćerka Sofija 7. oktobra izašla iz školskog autobusa sa maskom privezanom za lice, natopljenom pljuvačkom.

Stil je rekao da Sofija ima uvećan jezik i da diše na usta, što čini nošenje maske potencijalno opasnim.

Navodno je pohađala osnovnu školu u Indijan Harbur Biču, koja je u septembru sprovela odluke o nošenju maski uprkos izvršnim naređenjima guvernera Rona De Santisa koja se odnose na maske.

Stil je kazao da njegova ćerka ima individualni obrazovni plan (IEP) koji zadovoljava njene lične potrebe. Porodice bi trebalo da budu obaveštene od strane škola kada se promeni IEP njihovog deteta, ali on tvrdi da im škola nikad nije rekla da je morala da nosi masku i da nikad nisu tražili pristanak.

– Učenik je dobio izuzeće od medicinske maske čim je majka uputila zahtev rukovodstvu škole. Školski okrug istražuje i prikuplja sve činjenice. Nastojimo da osiguramo da svaki učenik ima najbolje moguće obrazovno iskustvo i nastavićemo sa tim naporima – rekao je glavni službenik za strateške komunikacije u državnim školama Brevard Rasel Bran u izjavi za Foks.

Stil je rekao da je sabrao emocije i sastao se sa školskim zvaničnicima 12. oktobra, gde je rekao da je osoblje priznalo da je vezivalo masku za njenu glavu ili je držalo šnalama za kosu šest nedelja.

Škola je ranije prijavila da je Sofija imala problema sa ponašanjem u školi, što je Stil takođe primetio kod kuće.

– Želeli smo da radimo sa školom. Radili smo sa njenim IEP-om, jer smo sve vreme dobijali beleške o Sofijinom ponašanju u školi. Ovo nas je zabrinjavalo jer smo viđali istu vrstu negativnog ponašanja kod kuće i to smo im rekli. Još tada nismo znali da je u to vreme na njenom licu bila maska – kazao je otac deteta.

Stil je u međuvremenu angažovao advokata i povukao Sofiju iz škole.

Porodica je pokrenula kampanju pod nazivom “Sofijina prava” na hrišćanskom sajtu za prikupljanje sredstava GiveSendGo i već je prikupila više 30.000 dolara.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/New York Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.