NJEN SUPRUG IMA ALCHAJMERA, ZABORAVIO JE DA SU U BRAKU: A onda je uradio stvar koju nije mogla NI DA ZAMISLI
Muž i žena, Foto: Printscreen/Facebook

VIDITE TO

NJEN SUPRUG IMA ALCHAJMERA, ZABORAVIO JE DA SU U BRAKU: A onda je uradio stvar koju nije mogla NI DA ZAMISLI

Peter se morao preseliti u Konektiut zbog posla, no nakon osam godina održavanja veze na daljinu i nakon što su im deca otišla na fakultet, Lisa i Peter odlučili su reći sudbonosno 'da'

Objavljeno: 21:03h

Lisa i Peter Maršal upoznali su se u Harisburgu u Pensilvaniji. Oboje su se razveli 2001. i tada je njihovo prijateljstvo procvetalo u romansu.

Peter se morao preseliti u Konektikut zbog posla, no nakon osam godina održavanja veze na daljinu i nakon što su im deca otišla na fakultet, Lisa i Peter odlučili su reći sudbonosno 'da'.

Peter je ubrzo nakon venčanja počeo da gubi pamćenje. Prvo su to bile sitnice, ali kako je vreme prolazilo tako je stanje postajalo sve ozbiljnije. Kada je 2018. godine otišao na pretrage, lekari su mu dijagnostikovali rani stadijum Alchajmerove bolesti.

Iako je bolest izbrisala većinu njegovih sećanja na Lisu i trenutke koje su zajedno proživeli, čini se da srce ne zaboravlja tako lako.

- I dalje mi govori kako mu se sviđam i da me voli iako ne zna moje ime kao ni da sam mu žena - rekla je Lisa.

Jedne noći Peter je ponovno zaprosio Lisu.

- Gledali smo televiziju na kojoj je bila scena venčanja. Peter je pokazao na ekran i rekao da bismo trebali učiniti isto. Pitala sam ga je li on to želi da se venčamo, a on se nasmijao i rekao da - ispričala je Lisa.

Sledećeg dana, kada je Lisa pitala Petera seća li se razgovora o venčanju, rekao je ne, ali to ih nije spečilo da obnove zavete. Konačno, 26. aprila 2021. godine, Lisa i Peter su još jednom stali ispred prijatelja i porodce i obećali da će se brinuti jedno za drugo do kraja svog života.

- Peter je bio bistar i svestan i tako srećan celi dan - dodala je Lisa koja je pokrenula blog na kojem deli svoja i Peterova iskustva, a sve s ciljem da pomogne svima s ovom bolesti, prenosi Bright Side.

Bonus video:

03:45

NESVAKIDAŠNJA SERIJA CRNA SVADBA DOŽIVELA PREMIJERU: Scenarista otkrio BIZARNO značenje iza imena ovog horor triler ostvarenja

(Espreso / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.