OVAKO NEŠTO SE NIJE DESILO POSLEDNJIH 67 GODINA: Čovek se probudio sa šišmišom na vratu, UMRO JE OD BESNILA
Šišmiš, Foto: Twitter printscreen

NEVEROVATNO

OVAKO NEŠTO SE NIJE DESILO POSLEDNJIH 67 GODINA: Čovek se probudio sa šišmišom na vratu, UMRO JE OD BESNILA

Čovek je bio u osamdesetim godinama, živeo je u okrugu Lejk, a umro je u utorak, mesec dana nakon što se probudio sredinom avgusta i zatekao šišmiša zakačenog za svoj vrat

Objavljeno:

Ministarstvo javnog zdravlja Ilinoisa (IDPH) objavilo je da je jedan čovek umro od besnila što je prvi takav slučaj u državi od 1954, piše “Dejli mejl”.

Čovek je bio u osamdesetim godinama, živeo je u okrugu Lejk, a umro je u utorak, mesec dana nakon što se probudio sredinom avgusta i zatekao šišmiša zakačenog za svoj vrat.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdili su dijagnozu nakon laboratorijskih testova i naveli da je muškarac počeo da ispoljava simptome povezane sa besnilom, uključujući bol u vratu, glavobolje, poteškoće u kontrolisanju udova i u govoru.

Besnilo ima jednu od najviših stopa smrtnosti od bilo koje bolesti, jer bukvalno 100 odsto pacijenta koji ispolje simptome umru za nekoliko nedelja. Iako postoje vakcina i tretmani koji mogu da spreče smrt, potrebno ih je primeniti neposredno nakon izlaganja bolesti.

Jednom kad se ispolje simptomi, obično je prekasno.

Slučajevi besnila među ljudima su retki, u SAD se prijave po tri svake godine, ali je izlaganje bolesti uobičajeno i procenjuje se da je godišnje 60.000 Amerikanaca primi preventivni tretman.

Nedavno su se pojavili izveštaji iz Enkoridža na Aljasci da je grupa vidri iznenada počela da napada prolaznike a besnilo je navedeno kao mogući uzrok. Prema zvaničnicima, devetogodišnji dečak primio je vakcinu protiv besnila nakon što ga je napala grupa vidri kod jezera Otis. Njegova majka je upozorila lokalne žitelje da se drže dalje od jezera.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.