VODILA NARKO BOSOVE U KREVET I USPUT PEKLA ZANAT: Sandra je bila na mafijaškom VRHU, njen NADIMAK SVE GOVORI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

moćna

VODILA NARKO BOSOVE U KREVET I USPUT PEKLA ZANAT: Sandra je bila na mafijaškom VRHU, njen NADIMAK SVE GOVORI!

Sandra Beltran je pronalazila puteve duž i oko meksičke pacifičke obale za bezbedni prolaz kolumbijskog kokaina

Objavljeno: 19:59h

Sandra Avila Beltran je najpoznatija meksička narkodilerka. Njoj ta titula ne smeta, ali ne želi ni da se odrekne nadimka "Kraljica Pacifika“, čak ni nakon što je završila u zatvoru. Ni Meksiko, ni druge zemlje u regionu zahvaćenom kokainskim biznisom, gde se obrću milijarde i glave lete kao "ping-pong loptice", ne pamte da je na mafijaškom vrhu stajala žena. Priča dobija još čudniji ton kada ova lepa brineta postaje kraljica latinoameričkih medija.

"Kraljica Pacifika" je svoj nadimak stekla zbog toga što je, kako joj se pripisuje, pronalazila puteve duž i oko meksičke pacifičke obale za bezbedni prolaz kolumbijskog kokaina iz zloglasnog kartela Valje del Norte. Ona je harala još devedesetih godina prošlog veka. Meksička policiji joj je ušla u trag kada je izlazila iz jednog kafea u predgrađu Meksiko Sitija.

Uspon Sandre Avile Beltran pripisuje se njenom srodstvu sa jednom familijom čije su se tri generacije tradicionalno bavile mafijaškim poslom. Pored toga pripisuje se i ženskoj lepoti i privlačnosti, što u meksičkoj mačo kulturi čini da joj se sva vrata otvaraju i da joj se mnogo puta progleda kroz prste.

Sandra je nećaka Migela Anhela Galjarda, nekadašnjeg "kuma" meksičke trgovine narkoticima, koji u Americi odslužuje 40. godišnju robiju za ubistvo američkog agenta (1984) Uprave za borbu protiv droge. Drugi Sandrin rođak, Huan Kintero Pažan izručen je SAD. Sa majčine strane veze vode do sedamdesetih kada se porodica obogatila trgovanjem heroinom, da bi kasnije proširila "asortiman" i na kokain.

Kako godine prolaze, sve je više žena koje se upošljavaju u nekada isključivo muškom narko-biznisu. U Brazilu, gde je potrošnja droge veća nego u drugim zemljama Južne Amerike, deset hiljada žena služi kaznu u zatvorima zbog preprodaje narkotika. Nije svaka od njih najnižeg ranga u mafijaškoj hijerarhiji. Denis Fosar, brazilski sudija, u svojoj novoj knjizi "Žene u mafiji", tvrdi da se one ubrzano penju ka vrhu "kumovskih" organizacija, kao i da često bivaju unapređene, posle smrti ili hvatanja brata, oca ili muža.

Moć "ljubavi"

Ljubavni život Sandre Alive Beltran podjednako je važan faktor u njenom naglom usponu. Kasnih devedesetih kratko je bila u vezi sa kolumbijskim narkodilerom Dijegom Espinosom, ali je preko njega srela Dijega Montoju, šefa kolumbijskog Valje del Norte kartela, koji je uhapšen prošlog meseca. Sandra je postala karirka u prenošenju novca, informacija i droge, između Meksika i Kolumbije. Ona je sprovodila logistiku za siguran prevoz droge iz Kolumbije u Meksiko. Sa svakom novom ljubavnom pričom usavršavala je zanat i dobijala sve veća ovlašćenja. Bila je romantično povezana sa kolumbijskim "kumovima". Međutim, to njoj nije smetalo da stiče privrženike među meksičkim političarima.

Sandra je rođena u graničnoj Tihuani i oduvek je, kako kažu, igrala na najmanje "dve karte". Prvi muž joj je bio korumpirani meksički policijski šef kome je rodila sina i koji ju je nazivao svojom kraljicom. Tako je bar rekla istražiteljima kada su je 2013. godine uhapsili u Meksiko Sitiju. Meksički policajac je novac dobijen od narko-trafikanata nesebično davao svojoj kraljici, da se obuče u najskupljim buticima južne i severne Amerike. Po garderobu je slao i u Pariz i kupovao joj vile na karipskim plažama. Kada su ga rivalski klanovi ubili, udovica se brzo utešila mužem iz istih policijskih krugova samo na višem nivou na lestvici. I njega su ubrzo ubili, pa je Sandra prešla na nešto dugoročnije ljubavi iz kolumbijskog podzemlja.

Oktobra 2002. godine savezni tužilac Meksika optužio je Sandru Beltran da je kupujući dvesta dvadeset i pet stanova, dve kuće i salona za lepotu u jednom letovalištu prala novac stečen od kolumbijskog kokaina. "Provaljena" je dva meseca ranije, kada su dve žene uhapšene na aerodromu u Meksiko Sitiju, sa po dva miliona dolara gotovine u ručnim torbama. (Najveća američka novčanica je sto dolara, pa je zato ovaj novac kabast za prenošenje.) Policajci su je pratili po elitnim mestima, od kojih nije odustajala ni kada se obruč oko nje opasno stegao. Kad su je uhapsili, Sandra se okrenula i smešila reporterima sa svih strana.

Na tlu Meksika je ušla i u narodnu pesmu - "Tukani Tihuane", koja se bavi "narkofolkom", a ispevana je pesmu o "moćnoj dami" i "velikom igraču u biznisu". U spotu se vide helikopteri i limuzine sa telohraniteljima koji dovode svoju klijentelu na hacijendu gde se priređuje zabava. Sandru koja je u maskirnoj uniformi glumi meksička manekenka Fabiola Kampomanes.

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.