ĆERKA (4) PREMINULA OD KORONE NAKON ŠTO JU JE MAJKA ZARAZILA: Pred sahranu je sve skrhala jednom rečenicom!
Ilustracija, Foto: EPA/Balazs Mohai

TRAGEDIJA

ĆERKA (4) PREMINULA OD KORONE NAKON ŠTO JU JE MAJKA ZARAZILA: Pred sahranu je sve skrhala jednom rečenicom!

Kali Kuk je prvo dete koje je preminulo u okrugu Galveston od početka epidemije

Objavljeno:

Četvorogodišnja Kali Kuk iz Teksasa preminula je nakon što je bila zaražena koronavirusom.

Nju je, kako se ispostavilo kratkotrajnom istragom zarazila majka Kara Harvud koja je od početka epidemije negirala da postoji COVID-19.

Malena Kali probudila se kobnog jutra pre nedelju dana sa groznicom. Majka je verovala, shodno svojim stavovima, da je u pitanju obična prehlada, budući da se prethodno veče mnogo igrala napolju i bila je oznojena.

Kara je rekla policajcima da je i pored groznice bila nasmejana, kao i da su ona i njen partner Vilijam Taker 24 sata ranije testirani i dobili su pozitivan nalaz.

U odnosu na sve što je propagirala i u šta je verovala poslednjih godinu i po dana, Kara je nakon što je videla da se ćerki pogoršava stanje shvatila da je vrag odneo šalu. Nažalost, za bilo kakav preokret bilo je prekasno.

– Pokušala sam da je sačuvam, kao i ostalu našu decu od toga što smo partner i ja bili zaraženi. Kajem se i kajaću se do kraja života. Moje Kali više nema. Bila sam antivakserka, protivila sam se odlukama lekara, nisam nosila masku niti sam prihvatala bilo šta što kažu. Sad je kasno za bilo šta. Inače, petomesečna njena sestra je zaražena, ali je dobro – rekla je Kara na društvenim mrežama posle smrti ćerke Kali.

Kali Kuk je prvo dete koje je preminulo u okrugu Galveston od početka epidemije.

– Ovo je užasno. Mislim da će smrt malene Kali trgnuti neke ljude. Izjava njene majke posle devojčicine smrti dovoljno govori za sebe. Shvatila je, ali prekasno. Veoma je važno čim vidite da vam dete kašlje ili ima temperaturu da reagujete. Odmah idite kod lekara – rekao je Filip Kajzer, glavni doktor u okrugu Galveston za Daily News.

Bonus video:

03:32

ALEKSANDAR RADOJIČIĆ NA RODITELJSKIM MUKAMA: Korona je uticala na psihu dece, nadam se da neće ići na onlajn nastavu

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.