BIZARNI OBIČAJ: U prvoj bračnoj noći učestvuje i MLADINA PORODICA, a tek RAZLOG... AU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

au

BIZARNI OBIČAJ: U prvoj bračnoj noći učestvuje i MLADINA PORODICA, a tek RAZLOG... AU!

Muškarac ostao u šoku nakon što je saznao za običaj koji ga očekuje prve bračne noći

Objavljeno: 19:14h

U različitim delovima sveta i kulturama poštuju se različiti običaji. Neki od njih nam deluju interesantno, za druge mislimo da su bizarni, ali zapravo su nam čudni samo zato nismo odrastali uz njih, dok uz neke druge jesmo.

Jedan muškarac tako je ostao užasnut nakon što je čuo kakav bizarni običaj poštuje porodica njegove verenice, a tiče se prve bračne noći.

Naime, mladina porodica trebalo bi da čeka ispred vrata spavaće sobe dok mladenci konzumiraju brak, a nakon toga se iz sobe iznosi čaršav na kojem su imali odnose, da bi se od njega napravila tapiserija koja je u porodici već generacijama.

Ovaj bizarni običaj otkrio je 23-godišnji mladić na Redditu, koji je pitao ljude za mišljenje – da li treba da nastavi sa takvim običajem ili da kaže ne i tako razočara porodicu svoje buduće žene.

"Primetio sam nešto čudno otkako smo se verili – porodica moje devojke se ponekad šali na račun naše prve bračne noći. To mi je čudno jer sam prilično siguran da je njena porodica svesna da smo spavali zajedno, pošto delimo krevet na svim odmorima i putovanjima. Pre nekoliko dana kada smo razgovarali o planovima za venčanje i mestima na koje bismo mogli da odemo na medeni mesec, devojka mi rekla da nam to neće biti potrebno baš odmah", napisao je ovaj momak.

Kada ju je upitao zašto, objasnila je da želi da ostanu u kući njenih roditelja prve bračne noći, a zatim objasnila i zašto.

"Muž i žena odlaze u glavnu spavaću sobu zajedno, kako bi konzumirali brak. Ostatak porodice čeka ispred vrata, kako bi im aplaudirali i slavili kada oni izađu. Zatim se seče parče čaršava sa kreveta i on se zašiva na veliku tapiseriju koju ima majka moje devojke", ispričao je.

Venčanje
foto: Printscreen/Reddit

Momak kaže da je njegova devojka verovatno shvatila da mu se ta ideja ne dopada, zato mu je brzo rekla da "ne moraju zaista da konzumiraju brak u toj sobi, već mogu samo da se pretvaraju".

On ističe da mu je čitava ta priča veoma bizarna i ne želi to da radi, ali s druge strane ne želi ni da razočara mladinu porodicu.

"Mislim da je ona već razgovarala sa porodicom o tome jer mi je njena majka jedan dan poslala poruku da 'ne razumem značaj porodice i tradicije', te da ovaj običaj postoji duže nego što sam ja živ", dodaje.

Kao što možete da pretpostavite, većina ljudi mu je savetovala da stane na kraj ovom običaju.

"Ako nastaviš, to će biti samo početak, posle će ti biti jako teško da postaviš granice", savetovali su mu.

"Ili se usprotivi ili se navikni na to da ti drugi diktiraju običaje koje ćeš da poštuješ".

Neki savetuju da uzvrati istom merom, te da insistira da se običaji poštuju do kraja.

"Reci im da pristaješ, ali u zamenu za 100 grla goveda, belog konja i deo obradive zemlje", poručili su mu.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.