AU, KAKAV MANGUP: Da bi izbegao posao 55 SATI je radio NEVEROVATNU STVAR! NADREALAN ČOVEK
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVERICA

AU, KAKAV MANGUP: Da bi izbegao posao 55 SATI je radio NEVEROVATNU STVAR! NADREALAN ČOVEK

To je radio da bi izbegao svakodnevne radne obveze, a ostavio je utisak da je silno zauzet

Objavljeno: 20:25h

Švedski poreski savetnik "razgovarao" je sa službenog telefona sa svojim privatnim telefonom 55 sati, sve dok ga nadređeni nisu razotkrili.

To je radio da bi izbegao svakodnevne radne obveze, a ostavio je utisak da je silno zauzet.

"Umesto da preuzima pozive korisnika, Andreas je nazvao svoj broj telefona, što je rezultovalo signalom 'zauzeća' u sistemu, pa je dolazne pozive preuzimao neko drugi", stoji u disciplinskom izveštaju švedske poreske uprave koji je pribavio AFP, prenosi Indeks.

Taj 28-godišnji Šveđanin, kojem sad preti otkaz, od marta do maja je samog sebe nazvao 32 puta i ''razgovarao'' 55 sati, što je sedam dana efektivnog rada u dva meseca, stoji u izveštaju poreske uprave te se dodaje da su "neki od tih poziva ponekad trajali satima".

Andreas je na radnom mestu u poreskoj upravi bio zaposlen od maja 2020. godine, ali zbog pandemije je od januara 2021. radio od kuće.

U aprilu je, međutim, jedan od njegovih nadređenih primetio da telefonira neobično dugo u poređenju sa prosečnim potrebama posla.

Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je šta je činio, iako je interna istraga pokazala da je isto ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovno pozvali na razgovor u maju odgovorio im je da mu je motivacija za rad "izuzetno niska".

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.