MISLE DA JE UNUKU MAMA: Kada je vidite, uopšte VAM NEĆE BITI ČUDNO! A tek koliko GODINA IMA! (FOTO)
Porodica, Foto: Printscreen/Facebook

NEVEROVATNO

MISLE DA JE UNUKU MAMA: Kada je vidite, uopšte VAM NEĆE BITI ČUDNO! A tek koliko GODINA IMA! (FOTO)

Iako je majka dvoje dece uvek bila svesna da bi mogla postati mlada baka nakon što je sa 16 godina rodila vlastitu ćerku, nikada nije očekivala da će sa 34 godine postati baka

Objavljeno: 19:00h

Rozi Morant iz Edinburga postala je baka nakon što je njena ćerka tinejdžerka Morgan, koja sada ima 19 godina, u novembru prošle godine rodila bebu Roks.

Iako je majka dvoje dece uvek bila svesna da bi mogla postati mlada baka nakon što je sa 16 godina rodila vlastitu ćerku, nikada nije očekivala da će sa 34 godine postati baka.

- Bila sam i srećna i tužna kad sam saznala da ću tako mlada postati baka - rekla je danas 35-godišnja Rozi.

- Znala sam da ću uvek biti mlađa od većine baka i deka, ali nisam mislila da će se to dogoditi tako brzo - dodala je.

- Bila sam prestrašena i nikako se nisam mogla pomiriti sa nijednim od naziva kojima bi me zvao moj unuk - objasnila je i dodala da 'se to tek treba odlučiti'.

Kaže da joj se svidio izraz 'glammy' ('glamurozna'), ali da joj je ćerka zabranila da uči unuka da je tako zove.

- Još mi nije prijatno da me zove baka - kaže.

Objašnjava da 'kad je napolju sa Roksom i pazi na njega, da ljudi uvek pretpostavljaju da je on njena beba'.

- Ali nisam potpuno iznenađena jer zašto bi, pobogu, mislili da sam njegova baka? - kaže Rozi.

- Iako sam bila nervozan zbog ćerkine trudnoće, sve je prošlo bez problema i sretna sam što mogu preuzeti tako važnu ulogu u životu unuka - dodala je.

Rozi, koja takođe ima 10-godišnjeg Logana, imala je 15 godina kada je otkrila da je trudna s Morgan, a rodila je sa 16 godina.

Kaže da je bila šokirana kad je otkrila da je trudna jer trudnoća nije bila ni planirana ni očekivana. Nastavlja da 'nije znala šta da uradi i da je imala malu podršku porodice'.

- Bila sam u jako nezdravoj vezi koju sam prekinula pre nego što sam saznala da sam trudna. Ali, odlučila sam zadržati dete i sama ga odgajati - objasnila je.

- Bilo je teško biti samohrana majka jer sam i sama bila tinejdžerka. Čak sam nastavila ići u školu u kojoj je postojao razred s mladim mamama u kojem je bilo i jaslica za bebe - prepričava svoje iskustvo.

- Kako je Morgan rasla razvile smo jako bliski i otvoreni odnos. Naš odnos je sličniji sestrinskom nego odnosu majke i ćerke. Puno puta smo razgovarale o njenim životu. Nije želela da napravi iste greške koje sam ja napravila, a o bebama nije bilo ni reči- rekla je Rpzi za britanski Mirror.

Kad joj je ćerka rekla da je trudna, Rozi priznaje da je bila uzrujana jer je iz prve ruke znala kolika je to bila borba. Ali, bila je svesna koliko je teško odgajati dete bez pomoći i nije htela da se njena ćerka oseća sama u tome.

- Nisam bila oduševljena, ali drago mi je da je Morgan znala da može razgovarati sa mnom. Prošla sam kroz to pa sam znala kako je trebam podržati - objasnila je.

- Biti mlada baka ima pozitivnu stranu jer sam još uvek u dobroj formi i aktivna te mogu trčati za Roksom i pomagati. A i drago mi je biti uključena u život svog unuka jer je moja ćerka još tako mlada. Želim da i dalje živi svoj život, a kad joj zatreba uvek sam tu da joj pomognem - rekla je.

- Ludo je što imam unuka dok neki moji prijatelji tek rađaju svoje prvo dete. Nije prošlo puno vremena otkad sam zadnji put imala bebu, pa se još uvek puno toga sećam- rekla je.

- Bilo je bizarno gledati Morgan kako postaje mama, ali je neverovatna. Ona je tako prirodna i nije nervozna ili nespretna kakve su prvi put većina mama - zaključuje.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.