IZA MRAČNIH ZIDINA PORODICE GUČI: Otac zlostavljao ćerku, ali to je samo JEDAN U NIZU skandala (FOTO)
Foto: Prinstcreen

strašno

IZA MRAČNIH ZIDINA PORODICE GUČI: Otac zlostavljao ćerku, ali to je samo JEDAN U NIZU skandala (FOTO)

Za čuvenu porodicu Guči koja je uvela ovo prezime u svet mode, osim velikog uspeha, vezuju se i brojne intrige, skandali i mračne tajne

Objavljeno:

Na pomen prezimena Guči prva asocijacija je, naravno, moda. Čuveni modni brend osnovan je pre čitavih sto godina, a i danas je u samom vrhu modne industrije. Međutim, za čuvenu porodicu koja je uvela ovo prezime u svet mode, osim velikog uspeha, vezuju se i brojne intrige, skandali i mračne tajne o kojima je snimljen i film sa Lejdi Gagom u glavnoj ulozi, čija premijera nas očekuje u novembru ove godine, a u kom će biti iznet sav “prljav veš” naslednika ove modne imperije.

Osnivač brenda, Gučo Guči, 1897. godine zaposlio se u prestižnom londonskom hotelu Savoy kao bagažist. Inspiraciju za osnivanje brenda dobio je upravo tada, kada se kroz posao svakodnevno susretao sa skupocenim koferima koji su bili u vlasništvu predstavnika aristokratskog društva koji su odsedali u hotelu. Guči je tada osmislio brend koji se u početku bavio upravo ručnom izradom skupocenih kofera od najkvalitetnijih materijala namenjenih pripadnicima visoke društvene klase. Prvu radnju otvorio je 1921. godine u Firenci, a proizvodnja kožnih torbi proširena je kada se kompaniji pridružio tada dvadesetogodišnji Aldo Guči, najstariji sin osnivača Guča. U tom periodu nastala je čuvena torba u obliku sedla sa ručkom od bambusa, koja je zaludela ceo svet nakon što je viđena na ruci Ingrid Bergman u filmu Roberta Roselinija “Viaggio in Italia” 1954. godine.

Za jedan od prvih skandala u porodici “zaslužan” je upravo Aldo Guči, koji je 1986. završio iza rešetaka.

Naime, 1977. Aldo je sina Paola imenovao za potpredsednika i izvršnog direktora kompanije, da bi Paolo tri godine kasnije pokušao da pokrene sopstveni biznis koristeći se imenom Gucci, što je izazvalo niz tužbi rođaka, uključujući i njegovog oca Alda. Paolo je tada tužio svog oca zbog utaje poreza i uz pomoć rođaka Maurisija Gučija, uklonio Alda iz kompanije, a 1986. Aldo je osuđen na godinu dana zatvora zbog utaje 7 miliona dolara.

Aldo se 1927. godine oženio Olen Prajs sa kojom je dobio tri sina – Đorđa, Paola i Roberta, dok je iz afere sa Brunom Palombo 1963. godine dobio ćerku Patrisiju. Aldo se kasnije u Americi oženio Brunom, iako se nikada prethodno nije razveo od Olene sa kojom je brak sklopio u Italiji.

Aldo je preminuo 1990. godine, a godinu dana pre njegove smrti za predsednika kompanije postavljen je Maurisio Guči. Budući da nije imao većeg iskustva u ovom poslu, kompanija se suočila sa finansijskim problemima, a Maurisio je konačno 1993. godine podneo ostavku i prodao svoj udeo drugoj kompaniji, čime je konačno okončana saradnja čuvene porodice sa kompanijom koja, ipak, i danas nosi njihovo prezime.

Ipak, dve godine kasnije slavnu porodicu zadesila je velika tragedija, kada je 1995. godine Maurisio ubijen u Londonu ispred svoje kancelarije.

Maurisio je preminuo u 47. godini, a za organizovanje ubistva osuđena je njegova bivša supruga Patrisija Ređani (71) sa kojom je od 1973. do 1991. bio u braku i dobio ćerke Alesandru i Alegru. Razvod je usledio nakon što je ostavio Patrisiju zbog mlađe žene.

Lejdi Guči, kako su često nazivali Patrisiju, tokom suđenja negirala je optužbu, iako je na sudu ispričala da je “sanjala da angažuje nekog da ubije njenog supruga”, ističući da se radilo o fantaziji, a tada je dobila nadimak Crna udovica.

Porodica Guči
foto: Profimedia

Njene ćerke pokušale su da ponište presudu tvrdeći da je za sve kriva bolest njihove majke, koja je nakon razvoda od Maurisija obolela od tumora na mozgu, ali to sud u Milanu nije uvažio. Patrisija je odmah nakon hapšenja pokušala da se obesi u zatvoru, a 2014. odbila je da služi kaznu u zatvoru otvorenog tipa rečima: “Nikada u životu nisam radila, pa neću ni sada. Radije bih plakala u Rols-Rojsu nego bila srećna na biciklu”. Puštena je iz zatvora 2016. godine nakon što je odslužila kaznu od 18 godina.

Poslednji u nizu skandala koji se vezuju za čuvenu porodicu Guči potresao je svet, kada je unuka Alda Gučija, Aleksandra Zarini optužila svog očuha za seksualno zlostavljanje, koje je, kako je navela, trpela od svoje šeste, pa sve do 22. godine.

Aleksandra Zarina Guči je tužbu podnela u Višem sudu u Los Anđelesu, a u iskazu je iznela niz monstruoznih detalja zlostavljanja kojem je bila izložena. Prema njenim rečima, stravično nasilje godinama su zataškavale njena majka Patrisija i baka Bruna Palombo, a sve kako bi “sprečile skandal koji bi narušio reputaciju porodice i koštao ih miliona”.

U tužbi je detaljno opisala kako je punih 16 godina trpela nasrtaje tadašnjeg očuha Džozefa Rafala, koji joj se, kako je navela, “redovno go uvlačio u postelju i dirao je po grudima i genitalijama”. Kako je ispričala, kada bi noću začula zveckanje leda u čaši s viskijem, ukočila bi se u krevetu, jer je to značilo da “pijani Rufalo dolazi po novu rundu perverzija”.

Tridesetsedmogodišnja Aleksandra prošle godine tužila majku i baku zato što, ne samo da je nisu zaštitile od zlostavljanja, već su, kako navodi, dopustile Rafalu da je “snima golu u kadi videokamerom”.

Osim toga, Aleksandra tvrdi da ju je majka stalno tukla, vukla za kosu i davila, a u takvim situacijama, kako kaže, Rufalo bi uskakao kao “zaštitnik” i isprebijanu bi je “tešio” dodirujući je.

Porodica Guči
foto: Profimedia

Prema Aleksandrinim navodima, očuh ju je takođe podsticao na drogiranje, a istraumirana konstantnim zlostavljanjem, razvila je niz mentalnih poremećaja: opsesivno se kupala i tuširala ribajući kožu do krvi, čupala je kosu, a u srednjoj školi pokušala samoubistvo. Kako je preterivala s kokainom i metamfetaminom, majka ju je poslala na odvikavanje, gde je kroz razgovore s terapeutima shvatila da je žrtva seksualnog nasilja. Tek u ranim dvadesetima godinama usudila se da prvi put kaže mami i baki da će sve prijaviti policiji.

Finansijski se osamostalila, 2016. dobila dete, a pretražujući internetom otkrila da Rufalo volontira u jednoj dečjoj bolnici u Los Anđelesu. Tada je prelomila i krenula je u akciju – najpre je podnela prijavu policiji u Beverli Hilsu, koja slučaj još istražuje, a njeni advokati su krajem prošle godine uložili tužbu i o svemu obavestili medije.

Džozef Rafalo preko svojih advokata kao i njena majka kategorički odbacuje Aleksandrine optužbe:

– Dok je bio u braku s Aleksandrinom majkom, gospodin Rufalo i njegova supruga bili su jako zabrinuti zbog Aleksandrinog mentalnog stanja te su hteli da reše problem njene nestabilnosti. Očigledno su njihovi napori bili uzaludni – stoji u izjavi advokata.

(Espreso/ Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.