ĐAVO UŠAO U NJEGA, ALI ZA STVARNO: Majka gledala sina (11) kako u besu hvata NOŽ i nanosi joj SMRTONOSNE povrede
Foto: PA Real Life

uŽas

ĐAVO UŠAO U NJEGA, ALI ZA STVARNO: Majka gledala sina (11) kako u besu hvata NOŽ i nanosi joj SMRTONOSNE povrede

Tragično stanje događa se kada imunološki odgovor tela na streptokoke, uobičajenu infekciju, bude pogrešno izveden i dovodi do upale u mozgu

Objavljeno: 12:48h

Majka je opisala užas koji je preživljavala nakon što je njen 11-godišnji sin u besu zgrabio noževe i ostavio je sa slomljenim kostima.

Natasha Lindsay (45) rekla je da se njen sin Cameron, koji sada ima 18 godina, ponašao kao da je "opsednut vragom".

Cameron Lindsay počeo je pokazivati ​​znakove dečijeg autoimunog neuropsihijatrijskog poremećaja u dobi od 11 godina. Retko stanje mozga tazvio je 2013. godine.

Često se naziva „egzorcističkim sindromom“ zbog silnog uticaja koji ima na ponašanje dece. Izaziva ga streptokokna infekcija, uključujući tonzilitis.

Natasha je opisala stanje kao "potres u Cameronovom mozgu". Njoj i njenoj kćeri Annie, danas 16, dijagnostifikovan je PTSP nakon traumatičnih događaja koje je izazvao ovaj poremećaj.

Rekla je: „Prva sam se srušila - dijagnostifikovan mi je PTSP 2018. Došla sam do dna u januaru te godine i telo mi je samo reklo:„ Ne mogu ovo više raditi “.

“Annie je imala samo devet godina kad se razbolela i znali smo da će joj se to vratiti. Pomogla bi mi sakriti sve opasne predmete, a zatim se krila pod svoj krevet.

"Cameron se oseća jako krivim što je to učinio svojoj porodici - što je poslednje što želim."

Ali, ponosna mama Natasha kaže da je "zadivljena" onim što je njen sin postigao nakon što se uglavnom oporavio od retkog poremećaja, osim povremenog izbijanja napada.

Rekao je: "S mojim stanjem, jedan od razloga zbog kojih sam dopustio mami da umesto mene govori je to što se ne mogu setiti puno onoga što se događalo kad sam bio stvarno bolestan."

Cameron sa porodicom
foto: PA Real Life

Godine straha S 11 godina, 2013., Cameron je postao jako zabrinut i počelo je pokazivati ​​živčane tikove - rane znakove poremećaja.

Do februara 2014. godine to se dramatično pogoršalo i hitno je prevezen u bolnicu gdje mu je dijagnostifikovano oboljenje u mozgu.

Tragično stanje događa se kada imunološki odgovor tela na streptokoke, uobičajenu infekciju, bude pogrešno izveden i dovodi do upale u mozgu.

Cameron ima najteži oblik i verovalo se da je povezan s njim kad je imao 10 godina.

Sledeće četiri godine boravio je i izlazio iz bolnice u pokušaju da kontroliše simptome.

Katalog alarmantnih simptoma uključivao je stečenu povredu mozga, jake bolove u glavi, OKP i kratkotrajni gubitak pamćenja sličan demenciji.

On bi halucinirao i trpio nasilni bes - dajući mami modrice, crne oči i slomljene prste.

Poslednja mera lečenja izaziva resetovanje imunološkog sistema davanjem infuzije tuđih antitela u krv.

Videli su da su se Cameronovi simptomi smanjili do te mjere da su gotovo nestali, osim pogoršanja šest nedelja kasnije.

On je sada visok 6 stopa i odrastao je muškarac pa to može biti i zastrašujuće.

(Espreso, The sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.