HANA JE UBIJENA NA MORU, A NJENA ROĐENA SESTRA JE UMRLA TRUDNA NA OPERACIONOM STOLU: Jeziva sudbina porodice
Printscreen, Foto: Printscreen twitter

tužno

HANA JE UBIJENA NA MORU, A NJENA ROĐENA SESTRA JE UMRLA TRUDNA NA OPERACIONOM STOLU: Jeziva sudbina porodice

Laura Denijels (30) umrla je u opštoj bolnici u Sautemptonu 16. septembra 2019. godine

Objavljeno:

Jedna ćerka je pronađena mrtva na Tajlandu 2014. godine, dok je druga, trudna, umrla na operacionom stolu 2019. godine

Izgubila sam jednu ćerku, ali nisam očekivala da ću izbubiti i drugu - govori majka ubijene britanske blogerke, Hane Viteridž (23). Druga ćerka (30), koja je bila trudna izgubila je bitku u bolnici nakon operacije, kada su se javile komplikacije.

Laura Denijels (30) umrla je u opštoj bolnici u Sautemptonu 16. septembra 2019. godine. U istrazi je pomenutno da je 2011. godine operisana zbog retkog stanja na mozgu. Njena sestra Hana pronađena je mrtva na plaži na Tajlandu 2014. godine.

Istrazi u Portsmoutu su prisustvovali Hanin muž Levis Danijel i roditelji Toni i Su Viterdž. U jednom trenutku majka preminulih devojaka je zajecala i rekla kako je teško podnela gubitak jedne ćerke, ali nije očekivala da će izgubiti i drugu.

Neurohirurg u bolnici gde je Laura operisana je rekao da je operacija podrazumevala otvaranje lobanje radi pristupa nervima u mozgu. Nakon toga se desila komplikacija zbog tečnosti koja je curila kroz ranu, te su hirurzi morali da izvrše dodatne operacije. Bili su poprilično skrhani jer je mlada žena u trenutku operacije bila trudna.

Pokojna Laura je počela sa lečenjem od 2015. godine, a prvi put je primljena dok je bila student.

Istraga je pomerena za 11. avgust da bi bilo vremena da se donesu zaključci.

Što se tiče mlade Hane, njeno telo je pronađeno sa telom Dejvida Milera 2014. godine dok su bili na ostrvu Koh Tao. Na Tajland su stigli odvojeno, a nakon toga su boravili u istom hotelu.

Za jeziv zločin su osuđena dvojica burmanskih migranata na smrtnu kaznu. Priznali su da su ubili Dejvida i silovali i ubili Hanu.

Advokati dvojice muškaraca tvrdili su da su dokazi korišćeni u slučaju protiv njih zloupotrebljeni i da su priznanja dali pod prinudom, te da su ih kasnije povukli, postavljajući pitanja o policijskoj nadležnosti i pravosudnom sistemu na Tajlandu.

Tada je "Human Rights Watch" presudu nazvao "duboko uznemirujućom", pozivajući se na optužbe osuđenih za policijsko mučenje koje nikada nije istraženo i na sumnjive DNK dokaze koji ih povezuju sa zločinom.

Ali tajlandski vrhovni sud potvrdio je presude.

26:38

CENTRALNI DNEVNIK 28.07.2021.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.