ZAVRŠILA NA DOŽIVOTNOJ ROBIJI ZBOG UBISTVA DEČKA: Porodica strahuje za njenu bezbednost, žele ŽIVU DA JE POJEDU"!
Zatvor, Foto: Vladimir Sporčić, Ilustracija

robija

ZAVRŠILA NA DOŽIVOTNOJ ROBIJI ZBOG UBISTVA DEČKA: Porodica strahuje za njenu bezbednost, žele ŽIVU DA JE POJEDU"!

Imajući u vidu da je privukla pažnju medija zbog brutalnog ubistva dečka zbog čega je i završila na doživotnom izdržavanju kazne, prati se svaki njen korak, a mediji izveštavaju o tuči sa zatvorenicama, kao i o navodnom planu za bekstvo

Objavljeno:

Ove nedelje prošlo je 1.300 dana otkako je Nahir Galarza (22) zatočena u ženskom zatvoru u Parani u argentinskom Entre Riosu. Osuđena je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva svog dečka Fernanda Pastorika 2017. godine, a kako tvrdi njena porodica, problem joj osim zatvorenica prave i čuvari ove ustanove.

Imajući u vidu da je privukla pažnju medija zbog brutalnog ubistva dečka zbog čega je i završila na doživotnom izdržavanju kazne, prati se svaki njen korak, a mediji izveštavaju o tuči sa zatvorenicama, kao i o navodnom planu za bekstvo.

Nahir je odbila svakakve spekulacije i navela je da joj zatvorsko osoblje smešta jer navodno odbija da ima odnose sa njima, dok je dodala da ju je jedna od čuvarki špijunirala dok se kupala, da joj je ukrala donji veš, pa čak i “pipkala” pod tušem, prenosi Cronica.

Prošle nedelje su ovu devojku optužile i docimerke iz zatvora jer ih je navodno izdala kod čuvara i rekla da imaju mobilne telefone, što prema njenim tvrdnjama nije tačno.

– Zatvorska jedinica je slagala zatvorenice. Rečeno im je da su im oteti telefoni i da su neke od fotografija postavljene na društvene mreže, što nije tačno. Ti detalji stvaraju Nahir dodatne probleme sa ostatkom zatvorske populacije – naveo je njen advokat za medije.

Porodica takođe strahuje za njenu bezbednost u zatvoru.

– Tamo žele “živu da je pojedu”. Ne znamo zašto, ali žele totalno psihički da je unište. Zabranili su joj neke od aktivnosti, kao i književne radionice, računar joj dozvoljavaju samo na sat vremena kako bi mogla da studira. Čini se kao da joj ukidaju želju za učenjem – objasnio je jedan od članova porodice.

Porodica je uverena da zatvorske vlasti, na čelu sa direktorkom Marijom del karmen Munjoz, imaju neki posebni stepen neprijateljstva prema Nahir, kakav nemaju prema ostalim zatvorenicama, a smatraju da su zbog svega kriva svakava izveštavanja medija o njenom slučaju.

Pre dve godine, prema navodima njenih najbližih, čuvari su posumnjali da je Nahir želela da pobegne samo zbog toga što su joj u ćeliji pronašli krpenu lutku.

Fotografiju te lutke zatvorske vlasti su uneli u njen dosije i optužili je da u dogovoru sa još dvoje zatvorenica planira bekstvo, ali je istragom utvrđeno da nema indikacija ili dokaza o pokušaju bekstva.

– Lutka je napravljena od delova metle i krpica, a to je zato što je Nahir osim psihologije studirala i dizajn, pa je lutku napravila kako bi “ubila vreme” u zatvoru. Ne radi se ni o kakvoj lutki za beg. Očigledno zatvorske vlasti i čuvari previše gledaju filmove – istakao je rođak osuđene žene.

Konačno, nakon 1.300 dana zatvora pokazalo se da je Nahir trudna, u šta takođe najpre niko nije poverovao.

Ispostavilo se da je bila u vezi sa Matijasom Kaudanom, sinom čoveka koji je osuđen za trgovinu droge, koji ju je posećivao u zatvoru, a zatvorenici ponekim danima imaju pravo na ljubavne sobe.

Bonus video:

00:37

RAZOTKRIVAO KRIMINALCE, ISTRAŽIVAO OTMICU HAJNEKENA I UBISTVO KENEDIJA Ko je holandski novinar kome je sinoć PUCANO U GLAVU?

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.