DEVOJKA IMA DVA POTPUNO FUNKCIONALNA REPRODUKTIVNA ORGANA: Svoju dijagnozu nije znala do 18. godine! (VIDEO)
Pejdž Deanđelo, Foto: Facebook/Paige DeAngelo

NEVEROVATNO

DEVOJKA IMA DVA POTPUNO FUNKCIONALNA REPRODUKTIVNA ORGANA: Svoju dijagnozu nije znala do 18. godine! (VIDEO)

Jedna činjenica naročito ju je pogodila

Objavljeno:

Studentkinja Pejdž Deanđelo (20) iz Filadelfije rodila se s dva potpuno funkcionalna reproduktivna sistema – dve materice, dva cerviksa, kao i dve v*gine.

Pajdž ima mesečno i dve menstruacije, što znači da bi u jednom periodu života mogla da bude trudna, a da to ni ne zna.

Drugim riječima, jedna materica može da nosi plod, dok druga može da ima normalan ciklus.

Za razliku od drugih žena, njeno telo ima dva menstrualna ciklusa, po jedan iz svake materice. Svoju dijagnozu nije znala sve do 18. godine, odnosno, dok prvi put nije posetila ginekologa, iako je prethodno imala neredovni menstrualni ciklus.

– Uvek sam imala neredovnu menstruaciju, ali zapravo su bila dva ciklusa. Ponekad bi to bilo jednom mesečno, a drugi put dva puta mesečno, u razmaku od samo nekoliko nedelja – objasnila je Pejdž.

Kad god govori ljudima o svojoj dijagnozi, gotovo su svi uvek šokirani, te imaju istu zabludu o anatomiji njenog tela jer mnogi pretpostavljaju da su joj obe vagine na spoljnoj strani tela što zapravo nije slučaj, jer između ostalog, da je to slučaj, mnogo ranije bi uočila da nešto nije u redu.

– Ljudi misle da imam dve odvojene vagine sa spoljne strane tela, ali to nije slučaj. Svaka “strana” upola je manja od normalne. Ne uzrokuje nikakve probleme, ali je definitivno uočljivo – objašnjava.

Kada je saznala za dijagnozu, bila je poprilično iznenađena.

– U početku sam mislila da je to čak i smešno. Nikad nisam čula da je to moguće, no u razgovoru s ginekologom shvatila sam da to nosi i neke loše stvari – ističe.

Pejdć je saznala da zbog svog stanja ima mnogo veći rizik od prevremenih porođaja ili pak pobačaja, jer su njene materice mnogo manje nego inače kod žena. Lekar joj je rekao da će decu najverovatnije moći da ima preko surogat majke, što je Pejdž dovelo do suza, jer je sanjala da će jednog dana postati majka.

Često je ispituju i o njenom seksualnom životu, ali ona tvrdi da s tim nema problema.

– Trenutno imam dečka i sve funkcioniše u tom smislu – zaključila je Pejdž.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.