BACIO 11-MESEČNOG SINA U REKU: Mislio da se pretvara u ĐAVOLA,tražio psihijatrijsku pomoć par dana pre jezivog dela
Mama i dete, Foto: Printscreen/Facebook

ŠOKANTNO!

BACIO 11-MESEČNOG SINA U REKU: Mislio da se pretvara u ĐAVOLA,tražio psihijatrijsku pomoć par dana pre jezivog dela

Proglašen je krivim za ubistvo iz nehata i izdata je bolnička naredba prošle godine, ali sada su otkriveni i propusti u njegovom lečenju pre tragičnog incidenta

Objavljeno: 14:56h

Zak Benet Eko (23) otišao je u bolnicu i zatražio da ga hospitalizuju samo nekoliko dana pre nego što je bacio 11-mesečnog sina Zakarija u reku Irvel u širem Mančesteru.

Zak Benet Eko (23) bacio je 11-mesečnog sina Zakarija u reku Irvel u širem Mančesteru 11. septembra 2019, jer je verovao da se beba "pretvara u đavola". Kako je policija saopštila, Zak je oboleo od šizofrenije, i tražio je psihijatrijsku pomoć nekoliko dana pre nego što je počinio ovo stravično delo.

Proglašen je krivim za ubistvo iz nehata i izdata je bolnička naredba prošle godine, ali sada su otkriveni i propusti u njegovom lečenju pre tragičnog incidenta.

U istrazi, koju je vodio Paul Šarkaj, otkriveno je 13 faktora koji su zajedno napravili "štetu" za Zakarija. Najveće propuste napravili su socijalna služba i bolnica gde je Zak tražio pomoć.

U izveštaju se navodi da su se Benet Eko i Zakarijeva majka Ema Blud u junu 2018. godine preselili u Buri iz Mančestera i da je to bio glavni faktor njihove "socijalne izolacije i povećane ranjivosti".

Da je socijalna služba uradila svoj posao, pronašli bi privremeni smeštaj u Mančesteru, pokazala je istraga.

U avgustu te godine, Benet Eko je otpušten sa posla i kao rezultat toga njegove potrebe su zanemarene sistemom nege u Mančesteru, uključujući odgovornog doktora da kontroliše njegove lekove.

Do kraja godine njegovo mentalno zdravlje se naglo pogoršalo i u septembru 2019. tražio je pomoć u Opštoj bolnici u severnom Mančesteru tri puta, ali je nije dobio.

Toni Dekrop, pomoćnik direktora za socijalnu zaštitu i zaštitu u Buri Kencilu, rekao je da nije došlo do "potpunog uvažavanja" rizika koji je Benet Eko predstavljao za svog sina.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.