KUPILA SAM KUĆU KAD SAM IMALA 21 GODINU: Sara nije išla na FAKULTET, počela je da radi sa 13 i nije imala pomoć!
Sara, Foto: Printscreen tik tok

UŠTEDELA I KUPILA KUĆU

KUPILA SAM KUĆU KAD SAM IMALA 21 GODINU: Sara nije išla na FAKULTET, počela je da radi sa 13 i nije imala pomoć!

Ona je istakla je da je počela da radi još kao 13-godišnjakinja i to kao konobarica

Objavljeno:

Sara Liota (24) je Italijnka koja živi u Korku, u Irskoj i ona je uspela da kupi kuću kada je imala 21 godinu pa je rešila da podeli svoje iskustvo na TikToku.

Ona je istakla je da je počela da radi još kao 13-godišnjakinja i to kao konobarica. Ona je u istom lokalu postala menadžer, a sada, sa 24 godina, priprema se da bude kuvar.

@saraliotta

You don’t need a degree to achieve what you want in life ?

♬ International Super Spy - Dylan ??

Sara je radeći ugostiteljski posao uspela da uštedi određenu količinu novca, te je uspela da podigne kredit i kupi sebi kuću. Ona je akcentovala da je između ostalog svojom pričom želela da pokaže ljudima da im nije potrebna fakultetska diploma da bi došli do nekretnine, novca i uspeha.

Ova brineta podelila je i tačne korake koje je preduzela kako bi uspela u svom naumu. Otkrila je da je njen dom udaljen oko 25 minuta od centra grada, te da je za njega dala 107 hiljada evra, kao i da je uložila još 25 hiljada za renoviranje.

Objasnila je da prvo morate da uštedite dovoljno za taksu na nekretninu, koji u Irskoj iznosi 1 odsto cene imovine, ali to varira u različitim zemljama sveta.

"Recimo ako zarađujete oko 40 hiljada evra godišnje, možete da dobijete 3, 5 puta veći kredit od toga, što je oko 140.000 evra, a za taj novac možete da kupite potpuno novu kuću van centra grada u Irskoj", priča ova TikTokerka i dodaje da s obzirom da je ona imala nižu platu od navedene, mogla je da priušti samo nekretninu kojoj je neophodno renoviranje - što naravno iziskuje dodatne troškove.

@saraliotta

This is in response to my last tiktoks, my 107k house in ireland. The house is 150 years old. Let me know if you want to see what it looks like now!?

♬ Nice To Meet Ya - Wes Nelson

Sara je napomenula i da je sve ovo njeno iskustvo, te da može da varira od vaših ličnih okolnosti i mesta u kome živite

"Poenta priče je da to što ste mladi nije prepreka da priuštite sebi nekretninu, šta više - to je prednost. Moja hipoteka jje na 35 godina, ali to mogu da promenim. Tako je isplativa i neverovatno dobra", zaključila je Sara i podelila snimak njene kuće pre i posle renoviranja.

Njen savet se svodi na to da pronađete siguran posao, te da konsultujete kreditnog savetnika i upustite se u kupovinu nekretnine.

Bonus video:

00:21

ODBRANA LIČNIM ALARMOM

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.