U ovom gradu su odlučili da gradski prevoz bude besplatan: Niko nije očekivao ovakve posledice! (VIDEO)
Foto: Wikipedia/CreativeCommons/Pjotr Mahhonin

Može Li I BEOGRAD OVAKO?

U ovom gradu su odlučili da gradski prevoz bude besplatan: Niko nije očekivao ovakve posledice! (VIDEO)

Da biste se besplatno vozili svim vrstama prevoza morate da budete prijavljeni kao stanovnik grada i da imate "zelenu kartu" čija izrada košta dva evra
Objavljeno:

Gradonačelnik Talina Edgar Savisar uveo je besplatni javni prevoz na početku 2013. godine, nakon referenduma među građanima. Protivnici odluke su je otpisali kao populistički podvig koji sebi grad nikako ne može da priušti. Ipak, i dalje sve funkcioniše!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Uprkos tome što im se gradonačelnik trenutno nalazi pod suspenzijom zbog optužbi za korupciju, Talin i tri godine nakon uvođenja besplatnog javnog prevoza predano sprovodi program koji, kako su zvaničnici grada rekli za Gardijan, estonskoj metropoli donosi godišnji profit od 20 miliona evra.

Da biste se besplatno vozili autobusima, tramvajima, trolejbusima i vozovima morate biti prijavljeni kao stanovnik grada i morate da posedujete "zelenu kartu" čija izrada košta dva evra.

Od kada je program lansiran, dodatnih se 25.000 ljudi prijavilo za stanovanje u Talinu kako bi uživali u besplatnom prevozu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.