NEVERICA! AUSTRIJSKI VOJNIK ISTETOVIRAO SVASTIKU NA TESTIS: Osuđen na 19 meseci zatvora zbog glorifikovanja nacizma
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZABRANJENI SIMBOL

NEVERICA! AUSTRIJSKI VOJNIK ISTETOVIRAO SVASTIKU NA TESTIS: Osuđen na 19 meseci zatvora zbog glorifikovanja nacizma

Na osnovu austrijskog zakona o zabrani nacionalsocijalizma iz 1947. godine, svako glorifikovanje organizacija nalik nacističkoj partiji je kažnjivo zakonom

Objavljeno:

Austrijski vojnik kažnjen je sa 19 meseci zatvora jer je na testisu istetovirao svastiku.

Vojnik (29) je popio dve flaše viskija pre nego što mu je brat istetovirao zabranjeni simbol na skrotumu, rečeno je na sudu u Klagenfurdu.

Čovek je potom na društvene mreže postavio fotografiju svog tetoviranog testisa a posle drugog pijančenja, hvalio se tetovažom svojim kolegama sa vojne vežbe.

Vojnik čije ime nije objavljeno, optužen je i zbog objavljivanja nacističkih fotografija, ispijanja vina brenda Hitler i promovisanja nacizma. Osuđen je na 19 meseci zatvora zbog glorifikovanja nacizma i nelegalnog posedovanja oružja.

Okrivljeni je na sudu rekao da mu je žao i da se stidi svojih postupaka. "Upao sam u loše društvo. Za nas je sve što je bilo zabranjeno bilo nešto čemu smo težili, ali smo potcenili koliko je to velika greška", rekao je on.

Tek kada je počela istraga njegovih tetoviranih testisa je vojnik shvatio kolika je "glupost" slavljenje nacizma, prenosi Dejli mejl.

"Drugo razumno objašnjenje za ovo šta sam uradio nemam", rekao je on i dodao da sporna tetovaža više nije vidljiva.

Njegov advokat najavio je žalbu.

Na osnovu austrijskog zakona o zabrani nacionalsocijalizma iz 1947. godine, svako glorifikovanje organizacija nalik nacističkoj partiji je kažnjivo zakonom.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.