SRPSKI LOVCI NA PEDOFILE UHVATILI JEZIVOG PEDOFILA IZ HRVATSKE: Ovo su JEZIVE PORUKE koje je slao detetu (12)!
Poruke/ilustracija, Foto: Facebook / Stop pedofiliji

UŽAS

SRPSKI LOVCI NA PEDOFILE UHVATILI JEZIVOG PEDOFILA IZ HRVATSKE: Ovo su JEZIVE PORUKE koje je slao detetu (12)!

Često im se preti, a scene koje gledaju ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim, bez obzira na iskustvo

Objavljeno:

Muškarac M.K. (33) sa ostrva Pag poslao je devojčici (12) golišave fotografije (fotografiju njegovih genitalija), fotografiju sebe u bokserskim gaćama , pitajući je da li je sama i da li može da je „pita nešto intimno“.

Iako je devojčica odgovorila da ima 12 godina, da je još uvek dete i da ne zna zašto želi da joj se pokaže, on će joj odgovoriti „ti si već velika“, „ti nisi dete“ , nazivajući je „lipot“, piše Informativni centar Virovitica (ICV).

Pitao ju je u šta je obučena, da li je obučena, da li će nekome reći sa čim se dopisuju. Bio je uporan i nije se predavao ni kada mu je napisala da je ništa ne zanima ili da joj ono što joj šalje znači nešto.

Srećom, bila je to „lažna“ devojka - diverzija iza organizacije Stop pedofiliji, grupe lovaca pedofila sa sedištem u Srbiji, koja je, predstavljajući se kao devojčica, uspela da nagovori muškarca da fotografiše prstom kako bi dokazala da nije neko drugi. Ispostavilo se da je to bio 33-godišnjak s Paga.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o zaposlenom u zadarskom Zavodu za hitnu medicinu. Muškarac je uhapšen, a pored Policijske uprave zadarske u obradi čitavog slučaja pomogla je i PU virovitičko-podravska.

Organizacija Stop pedofiliji, koja je objavila prepisku sa muškarcem na društvenim mrežama, zahvalila je PU Zadarskoj i PU Virovitičko-podravskoj na podršci.

- Prema procenama, i nakon kratke prepiske sa predatorom, shvatili smo da je reč o osobi koja je lako pisala drugoj deci. Jednostavno nije taktirao, bio je jasan i njegove namere su bile jasne, rekao je ICV.

Slučaj je odmah prijavljen hrvatskoj policiji, koja je odmah reagovala.

U Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj ističu da su svesni rasprostranjenosti zlostavljanja i pedofilije na Internetu, zahvaljujući društvenim mrežama koje koriste mlađa deca. Roditelji često nisu ni svesni ko stoji iza profila sa kojima se njihovo dete dopisuje.

- Pozdravljamo rad Organizacije Stop pedofiliji koja je posvećena otkrivanju predatora i sa kojom smo ostvarili vrlo dobru saradnju. Problem pedofilije i zlostavljanja na društvenim mrežama i Internetu je obično čest problem koji moramo rešiti zajedno. Još jednom pozivamo roditelje da obrate pažnju sa kim se njihova deca dopisuju i šta ovi ’prijatelji’ na društvenim mrežama žele od njih. Neka svaki takav slučaj odmah prijave, pozivaju iz PU Virovitičko-podravske.

Otkrivanje i krivično gonjenje pedofila i nasilnika putem Interneta glavna je misija Organizacije Stop pedofiliji, koju čine posvećeni muškarci i žene. Posvećeni su lovu na predatore 24 sata dnevno.

Pored takvog sadržaja (otvorene ponude u porukama, često vulgarnosti, fotografije i snimci eksplicitnih delova tela), koji su u osnovi odvratni, njihov rad uključuje i mnogo gore i teže, ponekad nezamislive stvari (npr. Snimke silovanja dece) koje moraju biti pregledan., analizirati. Takav sadržaj se odmah prijavljuje policiji i drugim službenim institucijama kako bi se što pre otkrilo i procesuiralo nasilnika.

Cilj njihove misije je spasiti svako dete od predatora, kažu iz Organizacije, bez obzira na cenu. A ona je visoka. Često im se preti, a scene koje gledaju ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim, bez obzira na iskustvo.

- Ono što sam video svojim očima, ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Neke scene vas proganjaju danima, jednostavno ih ne možete izbaciti iz glave. Ali zato se borba nastavlja i nema odustajanja, kaže jedan od članova Organizacije za ICV.

Njihov rad je jedan od najboljih pokazatelja ne samo koliko je ovaj problem raširen, već i koliko je važno promeniti postojeće zakone, po uzoru na Zapad. I dok meseci mogu da „potroše“ samo na jednog grabežljivca - na dopisivanje i primanje strašnog sadržaja, kada to prijave sa svim dokazima, sistem često blago kazni počinioca ako je jedina žrtva - virtuelna. Iako je izrazio jasne namere, na primer, da želi da spava sa dvanaestogodišnjim detetom, da detetu preti ili od njega zahteva određene stvari, obično će zaraditi samo blažu kaznu, ako to nije „stvarna“ žrtva.

Stoga, nagradu za svaki slučaj koji Organizacija vidi u prevenciji - nakon svake objave prepiske sa grabežljivcem, njegovim okruženjem, ali i šira internet zajednica zna ko je ta osoba i koje su njene namere. Na taj način će ga mnogi „pripaziti“, a deca će imati mirniji san.

Ovde je važno napomenuti da pored Srbije, u kojoj imaju sedište, ovi lovci na pedofile deluju u čitavom regionu, uključujući i Hrvatsku. Oni predstavljaju anonimne, ali vrlo budne čuvare detinjstva u nekoliko zemalja, piše ICV.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.