LJUBITELJI ŽIVOTINJA OSTALI U ŠOKU: Svi saznali za INCEST u berlinskom zoološkom vrtu!
ilustracija, Foto: AP

neverovatno

LJUBITELJI ŽIVOTINJA OSTALI U ŠOKU: Svi saznali za INCEST u berlinskom zoološkom vrtu!

Mlada Herta na svet je došla u zoološkom vrtu Tierparku u istočnom delu Berlina u decembru 2018.

Objavljeno:

Ljubitelji životinja u utorak su bili šokirani kad je objavljeno da su roditelji njihove omiljen polarne medvedice Herte iz berlinskoga ZOO-a zapravo brat i sestra. Mlada Herta na svet je došla u zoološkom vrtu Tierparku u istočnom delu Berlina u decembru 2018.

Njena majka Tonja okotila se u Moskvi 2009., ali je stigla u Berlin s pogrešnim dokumentima, kazao je direktor ZOO-a Andreas Knirim. Medved Volodja, Hertin otac, takođe je u ovaj zoološki vrt stigao iz Moskve.

Da su njih dvoje brat i sestra otkrio je nedavno biolog u moskovskom zoološkom vrtu pošto je primetio kontradiktorne informacije o Tonjinom datumu rođenja u starim dokumentima. Ustanovilo se da je otprilike u isto vrieme na svet došla još jedna polarna medvedica u Moskvi.

Genetska analiza potvrdila je da je došlo do zabune. "Ova teška greška ozbiljan je udarac dobro vođenom evropskom programu uzgoja polarnih medveda", rekao je Knirim, dodavši da je posredi nenamerna ljudska greška i da Moskvu ni za šta ne krivi jer su tamo bili vrlo transparentni. Ovo otkriće znači da Tonji više neće biti dopušteno da ima potomke. Ona i Herta će zasad ostati u Berlinu, a Volodja je još 2019. poslat u zoološki vrt u Nizozemskoj.

Stručnjaci smatraju da Hertino incestuozno poreklo neće imati posledica na njeno zdravlje. Polarni medvedi ugrožena su vrsta i u divljini ih je samo 20.000 do 25.000.

Bonus video:

01:37

Ješćemo insekte, EU larve BRAŠNASTOG SCRVA proglasila inovativnom hranom

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.