POLICAJAC PRONAŠAO OPUŠAK VELIKOG SVETSKOG LIDERA! Nalazi se na aukciji, a cena je "samo" 1.200 funti!
Opušak cigarete, Foto: Profimedia

nego kako

POLICAJAC PRONAŠAO OPUŠAK VELIKOG SVETSKOG LIDERA! Nalazi se na aukciji, a cena je "samo" 1.200 funti!

Predmet će biti ponuđen na aukciji

Objavljeno:

Opušak cigarete britanskog premijera Vinstona Čerčila, koji je odbacio u toku putovanja u Pariz 1947., a pokupio ga je jedan policajac, na aukciji bi mogla da bude prodata za 1.200 funti, objavila je britanska aukcijska kuća Bellmans.

Predmet će biti ponuđen na aukciji koja će se održati od 25. do 28. maja, a aukcijska kuća nudi i par satenskih papuča koje su do skoro pripadale kraljici Viktoriji, piše Independent.

Izrađene sredinom 19. veka, kraljevske papuče ukrašene su ručno izrađenim zlatnim nitima i 'pod čekić' idu gotovo 202 godine od dana kraljičina rođenja.

Iz Bellmansa očekuju da bi papuče mogle postići cenu od 3000 funti.

Džulian Dinen, stručnjak iz Bellmansa kaže da "trenutno vlada veliki interes za suvenire povezane sa važnim istorijskim ličnostima".

"Sumnjamo da bi se u domaćinstvu kraljice Viktorije naručilo više od jednog para satenskih papuča jer su vrlo 'osetljive' i verovatno nisu previše puta obuvane."

Dinen kaže da je kraljica Viktorija papuče poklonila Harriet Sutherland-Leveson-Gower, vojvotkinji od Saterlenda, koja je bila njea dama za odabir odeće i obuće.

Njena unuka, Lady Florence udala se za Henrija Čaplina, prvog vikonta od Čaplina, a papuče su ostale u porodici do njihove prve prodaje 2000. godine.

Ipak, kaže Dineen, neobičan predmet koji će se ponuditi na aukciji je opušak cigare Vinstona Čerčila.

Deda aktuelnog vlasnika, Arthur Čurč, četrdesetih je godina bio policajac u Scotland Yardu. Dok je bio na dužnosti u Čerčilovoj pratnji, Čurč je pokupio odbačeni opušak koji je pred njim u pariškoj vazdušnoj luci Le Bourget odbacio Čerčilte ga je spremio.

Bonus video:

01:08

ŠTA ĆE SVE POSKUPETI OD JANUARA: Režije, cigarete, veće takse! Ovo su detaljna poskupljenja (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.