MLADIĆ NAPRAVIO UREĐAJ ZA KOMUNIKACIJU ZA SVOJU BAKU KOJA NE KORISTI MOBILNI: Ceo svet ODUŠEVLJEN njegovim potezom!
ilustracija, Foto: Profimedia

Bakagram

MLADIĆ NAPRAVIO UREĐAJ ZA KOMUNIKACIJU ZA SVOJU BAKU KOJA NE KORISTI MOBILNI: Ceo svet ODUŠEVLJEN njegovim potezom!

Da baka ne bude tužna i otuđena, Manuel je zasukao rukave i bacio se na posao

Objavljeno:

Manuel Lusio Daljo, mlad softverski inženjer odlučio je da kreira poseban uređaj za komunikaciju i oduševio je internet kada je otkrio kome je on namenjen.

Naime, njegova baka Felisa Romano Martin (96) ima problema sa sluhom i ne može da koristi telefon, a volela bi da se čuje sa svim članovima porodice i prijateljima koje već dugo ne viđa zbog pandemije, piše "Bordpanda".

Da baka ne bude tužna i otuđena, Manuel je zasukao rukave i bacio se na posao. Napravio je "Jajagram" - uređaj koji šalje glasovne poruke i ispisuje primljene, a sve je detaljno objasnio uz priložene fotografije na Tviteru.

Da bi poslala poruku, baka Felisa prvo mora da odabere s kim želi da se čuje, a zatim priključak da stavi u otvor sa odgovarajućim imenom. Kada snima poruku mora da pritisne dugme i držati ga dok ne završi. Poruka se zatim šalje, a druga osoba će je primiti preko aplikacije za dopisivanje - Telegram.

Uređaj može da prima samo tekstualne poruke, pa kad dobije odgovor on se ispisuje na termalni papir. Sve je dizajnirano tako da bude jednostavno za upotrebu i prikladno baki. Na pitanje odakle naziv uređaja, Manuel objašnjava da je "jaja" simpatičan izraz za baku na kastiljanskom, dijalektu španskog jezika, a "gram" dolazi od aplikacije "Telegram" koja se koristi za slanje poruka.

Bonus video:

00:12

Neda Ukraden čestitala Kuriru rođendan

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.