STRAVA I UŽAS U PROGRAMU UŽIVO: Emisija je MOMENTALNO UKINUTA (VIDEO)
Lažni Islamisti, Foto: Printscreen Facebook

hit

STRAVA I UŽAS U PROGRAMU UŽIVO: Emisija je MOMENTALNO UKINUTA (VIDEO)

Emisija - oblik rijalitija - prati iračke goste slavnih ličnosti,

Objavljeno:

Odgovarajući na negodovanje gledalaca, irački regulator medija otkazao je šaljivu emisiju koja je militantima namamila goste u simulirane zasede, prisiljavajući učesnike i gledaoce da prožive deo terora i straha koji su bili široko rasprostranjeni pod vladavinom Islamske države.

Emisiju, Tanab Raslan, lokalna azijska TV emitovala je kao specijalnu emisiju tokom svetog meseca Ramazana dok je iračka Komisija za komunikaciju i medije ove nedelje nije naredila da se ne emituje.

Emisija - oblik rijalitija - prati iračke goste slavnih ličnosti, uključujući glumice i fudbalere, koji su pozvani na ono što je opisano kao "dobrotvorni događaj", ali potom pod različitim scenarijima postaju plen inscenirane zasede glumaca koji glume militante. Kasnije ih oslobađaju drugi glumci koji igraju iračke snage bezbednosti.

Ponovno sprovođenje zasede uključuje lažno oružje i eksplozije kaskada, dok "militanti" prete da aktiviraju lažne prsluke sa bombama. Naziv emisije Tanab Raslan odnosi se na ime njenog voditelja, Raslana Hadada, i popularnu iračku igru koju deca igraju sa klikerima u kojoj se partitura naziva "tannab".

Skrivene kamere snimaju sve - i strah koji zahvaća goste emisije je stvaran. Emisija je izazvala zabrinutost zbog etike i izazvala negodovanje besnih gledalaca koji su rekli da je njen sadržaj uvredljiv.

"Scene ponovo vraćaju uspomene na ID", rekao je stanovnik Bagdada Bašir al Sadi, koristeći arapsku skraćenicu za grupu Islamska država. "Iskreno, ovo nije prihvatljivo, nehumano je i necivilizovano."

Ali neki, poput jednog od glumaca i voditelja emisije Hadada, rekli su da je otkazivanje bilo nepravedno, jer emisija takođe prikazuje herojstvo iračkih snaga bezbednosti. "Odluka je nepravedna", rekao je.

U jednoj od najkontroverznijih epizoda, kamere prate iračku glumicu Nesmu Taneb dok je odvođena u ruralno područje izvan Bagdada pod izgovorom da je upoznala porodicu oslobođenu iz kandži ID.

Usput joj se na lažnom kontrolnom punktu kaže da je područje u koje će ući nesigurno i da je napadnuto od militanata ID samo tri sata ranije. Taneb je vidno zabrinut i traži da se vrati, ali se ignoriše.

Jednom kad je ubace u kuću, začuje se eksplozija, a glumci koji glume militante jurišaju na zgradu. Taneb - kojoj su u ovom trenutku povezi sa očima - viče, vrišti i na kraju pada u nesvest dok glumci koji glume iračke vojnike izbijaju na scenu i "oslobađaju je".

Emisiju su proizvele Narodne mobilizacione snage, krovna grupa podržana od vlade uglavnom šiitskih milicija, od kojih mnoge podržava Iran, koja se borila zajedno sa iračkim snagama bezbednosti protiv ID.

Pod svojom terorističkom vladavinom ID se bavio otmicama, odrubljivanjem glave i porobljavanjem, posebno žena. Hiljade su poginule u borbi za izbacivanje militanata sa iračke teritorije.

Uprkos negodovanju, Hadad nije uveren da je emisija prešla bilo koju granicu i insistira da bi ugovorni sporazumi doveli do ogromnih kazni za kanal.

Grupa Islamska država poražena je u trogodišnjoj kampanji uz pomoć koalicionih snaga predvođenih SAD-om. Na vrhuncu moći ID je držao trećinu iračke teritorije i terorisao one pod svojom vlašću.

"Učesnici nemaju prigovor, oni su se složili s tim", tvrdio je Hadad.

Bonus video:

00:14

MISLILA DA NIKO NE SNIMA! Kamera UHVATILA HIT reakciju voditeljke u programu UŽIVO! Prepala se od PITONA!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.