STRAVIČNA SLIKA MAJKE KRAJ ČIJIH NOGU LEŽI SIN KOJI JE UMRO ZBOG KORONE: Ovo je HOROR!
Majka i njen sin, Foto: Printscreen

potresno!

STRAVIČNA SLIKA MAJKE KRAJ ČIJIH NOGU LEŽI SIN KOJI JE UMRO ZBOG KORONE: Ovo je HOROR!

Mladić je umro na putu do treće bolnice, nakon što nisu hteli da ga prime u bolnicu u kojoj je imao zakazan pregled, ali ni u trauma centar koji prima hitne slučajeve

Objavljeno:

Srceparajuća fotografija majke koja sedi sa beživotnim telom 29-godišnjeg sina kraj njenih nogu postala je viralna u Indiji.

Fotografija prikazuje iscrpljenu Čandrakalu Sing kako sedi skamenjenog lica u električnoj rikši, dok se kraj njenih nogu nalazi njen sin Vinet Sing. Ova potresna scena nastala je na užurbanom putu u gradu Varanasi u indijskoj državi Utar Pradeš.

Potresna slika samo je jedan primer nevolje Indijaca, zarobljenih između besne pandemije i zdravstvenog sistema na ivici kolapsa.

U ponedeljak ujutru majka je sa sinom putovala u univerzitetsku bolnicu Banaras Hindu (BHU) iz njihove kuće, koja se nalazi udaljena oko sat vremena vožnje od grada, rekao je mladićev ujak Jaj Sing.

- Vinet je bolovao od bubrega i neko vreme se konsultovao sa lekarom u bolnici BHU. Zakazao je sastanak za ponedeljak nedelju dana ranije - rekao je Sing.

Međutim, kada su majka i sin stigli u bolnicu rečeno im je da doktor nije tamo i da odu u trauma centar koji prima hitne slučajeve.

Vinet se strušio na ulazu trauma centra, a majka je rekla da je bolničko osoblje odbilo da ga primi.

- Rekli su da ima koronu i da ga odvedem odatle. Moj sin se borio za vazduh. Molili smo za kiseonik i sanitet, ali nismo dobili ništa - rekla je majka plačući.

Stavila ga je na rikšu i odvela u privatnu bolnicu u blizini, ali su i oni odbili da ga prime. Na putu do treće bolnice Vinet je umro kraj nogu svoje majke, u rikši.

I dok je sedela tugujući, skrhana smrću svog sina i očajnički tražeći pomoć, opljačkana je. Ukradena je medicinska evidencija i telefon njenog sina.

Fotografija očajne majke proširila se Indijom.

Novinar koji je preneo priču rekao je za BBC da se oko mesta na kom je umro nalazi desetine privatnih bolnica.

- Ali nijedna od njih nije ponudila pomoć - rekao je on.

Nije poznato da li je Vinet umro od komplikacija izazvanih korona virusom, pa čak ni da li je imao koronu jer je porodica rekla da nije imao nikakve simptome.

- Da su ga primili, dali mu kiseonik i lečili problem sa bubrezima, njegov život bi bio spasen. Umro je iz nemara. Ova vrsta nemara može prouzrokovati mnogo više smrtnih slučajeva - rekao je njegov ujak.

Država Utar Pradeš je jedna od najteže pogođenih u drugom talasu korona virusa koji kosi Indiju.

Nestašica medicinskog kiseonika, pogone čuva policija

Bolnice u Nju Delhiju izdale su jutros hitno upozorenje, poručujući da im je preostalo samo nekoliko sati snabdevenosti kiseonikom, pošto je još jedan strašan talas zaražavanja kovidom-19 pogodio zdravstveni sistem u većim indijskim gradovima.

Bolničko osoblje postavljalo je alarmantne poruke na društvenim mrežama tokom čitavog četvrtka i petka, navodeći da nisu u stanju da se nose sa zahtevima pacijenata i moleći za pomoć vlade, piše britanski list "Gardijan".

Indija je prijavila danas najveći dnevni rast slučajeva kovida-19 u svetu, drugi dan zaredom, budući da je registrovala 332.730 novih slučajeva i 2.263 smrtnih slučajeva, jer je, kako je saopšteno, pandemija "izmakla kontroli".

Agencija Rojters navodi da su, u uslovima nestašice kiseonika, čak postavljene naoružane policijske snage ispred postrojenja za proizvodnju medicinskog kiseonika radi osiguranja bezbednosti.

Bonus video:

00:14

DARKO LAZIĆ PAO U SEVDAH! Priče o vezama sa MAFIJOM mu ne kvare raspoloženje, uživa na GALA SLAVLJU i to bez Marine (VIDEO)

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.