MAŠALA! BILI U BRAKU GOTOVO 30 GODINA, A SAD MORA DA JOJ PLATI 60.000 EVRA: Za sve kućne poslove koje je obavljala
Sud podržao njen zahtev, Foto: Profimedia

uništiće ga

MAŠALA! BILI U BRAKU GOTOVO 30 GODINA, A SAD MORA DA JOJ PLATI 60.000 EVRA: Za sve kućne poslove koje je obavljala

U ovom slučaju dokazano je da je žena tokom gotovo 30 godina zajedničkog života brinula o kući i spremala obroke za partnera

Objavljeno:

Najviši sud u Portugalu naredio je muškarcu da svojoj bivšoj supruzi isplati više od 60.000 evra za kućne poslove koje je obavljala tokom gotovo 30 godina zajedničkog života.

Nakon slučaja iz Kine gde je sud naredio muškarcu da bivšoj supruzi isplati hiljade dolara kao naknadu za kućne poslove izvršene tokom 5-godišnjeg braka, sličan slučaj je u Portugalu.

Kako prenosi Oddity Central, muškarcu iz Portugala sud je naredio da bivšoj supruzi isplati naknadu za obavljene kućne poslove u vrednosti od 60,782 eura. Par je bio u braku trideset godina.

Presuda, koja je usledila 14. januara, okončala je dugo suđenje u kojem su se dva bivša supružnika borila na raznim sudovima u Portugalu. Žena je u početku zatražila naknadu od 290,000 evra za sav posao koji je radila besplatno tokom njihovog braka,ali je njen zahtev odbijen. Nakon njene žalbe, sud je podržao njen zahtev i odredio da joj se isplati 60.782 eura.

Njen bivši suprug se žalio Vrhovnom sudu, koji je potvrdio presudu Prizivnog suda.

- Zahtev za jednakošću odavno je svojstven ideji pravde, tako da nije moguće smatrati da obavljanje svih ili velikog dela poslova u kući u kojoj živi nevenčani par od strane jednog od partnera odgovara ispunjavanju prirodne obaveze, zasnovane na dužnosti pravde - navodi se u presudi.

U ovom slučaju dokazano je da je žena tokom gotovo 30 godina zajedničkog života brinula o kući i spremala obroke za partnera. U utvrđivanju vrednosti kućnih poslova, sud je kao kriterijum usvojio nacionalnu minimalnu platu, pomnožio sa 12 meseci i godinama zajedničkog života, a zatim oduzeo trećinu iznosa na račun troškova od žene.

Bonus video:

01:57

RUŠI SE 12 OBJEKATA ZBOG MILOŠA VELIKOG: Šest porodica iz Trbušana mora da NAPUSTI svoje kuće do kraja aprila KURIR TELEVIZIJA

(Espreso / 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.