OAZA LJUBAVI USRED PUSTINJE! NOVA ATRAKCIJA U DUBAIJU ZA SVE ZALJUBLJENE: Jezero formira dva srca (FOTO/VIDEO)
Još jedan razlog da se poseti Dubai, Foto: Printscree/Youtube

senzacija

OAZA LJUBAVI USRED PUSTINJE! NOVA ATRAKCIJA U DUBAIJU ZA SVE ZALJUBLJENE: Jezero formira dva srca (FOTO/VIDEO)

Dubai stalno iznenađuje ostatak sveta dizajnom i arhitekturom, a sve čega nema, a smatraju da bi trebalo postojati, ovde se naprosto napravi

Objavljeno:

Jezero ljubavi je još jedna atrakcija koja je napravljena kako bi ljudi imali još jedan razlog više posetili blještavi Dubai, prenosi odditycentral. Napravljeno je tako da formira dva srca koja se preklapaju, a smešteno je usred pustinje.

Dubai stalno iznenađuje ostatak sveta dizajnom i arhitekturom, a sve čega nema, a smatraju da bi trebalo postojati, ovde se naprosto napravi. Tako su stvoreni Čudesni vrt, ostrvo u obliku palme i ski-centar u trgovačkom centru.

Kako se nalazi u pustinji, odlučeno je da bi grad Dubai trebalo obogatiti vodom, i tako je nastalo ovo jezero. Jezero u obliku dva srca je navodno toliko veliko da se može videti i iz svemira, a smešteno je usred pustinje kod jezera Al Kadra čiju je pažnju 'preotelo'.

Jezero zaista deluje neobično, okruženo peskom sa svih strana. Osim što voda formira srca, i drveće koje je zasađeno naokolo ima smislen oblik. Ono se nalazi u takvom položaju da kada se gleda s visine ispisuje reč 'love' (ljubav).

Kako jezero ne bi bilo zanimljivo samo na snimcima i fotografijama koje su napravljene s velike visine, prostor oko jezera je uređen za šetnje i odmaranje.

Bonus video:

02:34

BUĐENJE KULTUROM: Natalija Živančević

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.