ŠTA JE TO, PTICA ILI AVION? Ne, to je meteor zbog kojeg su se alarmi upalili na automobilima! (VIDEO)
Meteor, Foto: Printscreen Youtube

to je meteor

ŠTA JE TO, PTICA ILI AVION? Ne, to je meteor zbog kojeg su se alarmi upalili na automobilima! (VIDEO)

Ne verujemo da je eksplozija povezana sa aktivnostima Kraljevskog vazduhoplovstva

Objavljeno:

Video snimak iz Džerzija u vreme misteriozne eksplozije prikazuje objekat koji je jurio nebom, a stručnjavi veruju da je reč o meteoritu. Ovo se dogodilo nekoliko nedelja nakon što je u Glosterširu pao komad svemirske stene.

Neki veruju da je prasak aktiviralo Kraljevsko vazduhoplovstvo, ali oni to negiraju.

- Ne verujemo da je eksplozija povezana sa aktivnostima Kraljevskog vazduhoplovstva - rekla je portparolka Ministarstva odbrane.

Astronom Vill Gejter objavio je na Tvitteru svoje uverenje da je eksploziju izazvao meteor, koji je bio vidljiv i na severozapadu Francuske. Nakon što je preleteo jugozapad Engleske, oglasili su se alarmi za automobile, prenosi hrvatski portal 24 sata.

Pojavili su se i neki svedoci događaja.

- Supruga i ja smo čuli prasak. Moj je utisak da su postojala dva različita praska, odvojena možda sekundom, a jedan je bio duži od drugog, ali ne mogu se setiti koji. Posle se začuo neki prigušeni duboki zvuk, možda dve ili tri sekunde, što je zvučalo kao zvuk mlaznog motora koji se jako kreće, kao da su borbeni avioni - rekao je Džulijan Tomas, koji je čuo eksploziju.

Britanski geološki zavod, koji nadgleda potres isključio je to kao uzrok.

- Mogu da potvrdim da Britanski geološki zavod nema podataka o bilo kakvim seizmološkim događajima na tom području u približno vreme - rekao je portparol.

Krajem prošlog meseca u Glosterširu je otkriven meteorit – što je prvi put nakon 1991. godine da je komad svemirske stene sleteo i pronađen u Velikoj Britaniji.

- Ostala sam bez reči od uzbuđenja. Ovo je stvarno uzbudljivo. U svetu postoji oko 65.000 poznatih meteorita, a od tih samo 51 su hondriti za koje se videlo da padaju poput ovog - rekla je profesorka Sara Rasel, istraživačica u Prirodoslovnom muzeju.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.