NAVIKA KOJOJ JE TEŠKO ODOLETI A STRAVIČNO JE OPASNA: Mladić završio u bolnici zbog stvari KOJU SVI RADIMO! (VIDEO)
Kaden Thaddeus, Foto: Printscreen/TikTok

UŽAS

NAVIKA KOJOJ JE TEŠKO ODOLETI A STRAVIČNO JE OPASNA: Mladić završio u bolnici zbog stvari KOJU SVI RADIMO! (VIDEO)

Sledeće što znam je da nisam mogao da okrenem glavu udesno, imao sam osećaj da me je neko zabio nožem u vrat i završio sam na hitnoj pomoći

Objavljeno:

Iako znamo da to nije dobro činiti, teško je odoleti pucanju kostiju. To je navika mnogih ljudi koja pruža trenutno olakšanje, ali je opasnija nego što mislite. Kaden Thaddeus je zbog nje završio u hitnoj službi.

Ne pucajte kosti na vratu. Samo nemojte - rekao je u video snimku objavljenom iz bolničkog kreveta. Kako je objasnio, to ga je odvelo do tortikolisa.

- Svakog jutra, čim se probudim, pucam po leđima, zglobovima, vratu, to mi je navika. Jutros sam tako okrenuo vrat i ništa se nije čulo. Tada sam jači. Pa jače. Sledeće što znam je da nisam mogao da okrenem glavu udesno, imao sam osećaj da me je neko zabio nožem u vrat i završio sam na hitnoj pomoći - objasnio je na Tik Tok-u.

@ur.boi

Lmao stop duetting my video popping your necks!! ?? #McDonaldsCCSing #VideoSnapChallenge #passthegum

♬ vlog type beat - Fleeky

Tortikolis je ukočen vrat izazvan ekstremnim oticanjem mišića vrata. "Healthline" navodi da pucanje vrata može dovesti do ozbiljnih povreda ako se ne uradi pravilno ili ako se radi prečesto.

- Previše pucanja na vratu može vam stisnuti živce u vratu. Ovo može biti izuzetno bolno i otežati ili onemogućiti pomicanje vrata. Prekomerno pucanje vrata takođe može da istegne mišiće oko vaših zglobova i samih zglobova. U vašem vratu ima mnogo važnih krvnih sudova. U nekim slučajevima prejako ili prečesto pucanje vrata može da pukne jedan od ovih krvnih sudova. To može dovesti do zgrušavanja krvi, što može biti opasno jer blokira protok krvi do vašeg mozga - navodi "Healthline".

Bonus video:

01:32

Članovi Kriznog štaba predstavili pooštrene vikend mere

(Espreso/ Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.