MAJKA IZ BRITANIJE PODELILA DRUŠTVENE MREŽE: Ćerka (7) od džeparca plaća stanarinu i režije (VIDEO)
Felicia, Foto: Printscreen/TikTok

DOBAR METOD ILI...

MAJKA IZ BRITANIJE PODELILA DRUŠTVENE MREŽE: Ćerka (7) od džeparca plaća stanarinu i režije (VIDEO)

- Tako uči kako obavljati kućne poslove , a uči i o vrednosti novca - kaže mama Felicia, a kad napuni 18 godina znće da je sav taj novac sama 'zaradila'

Objavljeno:

Britanka Felicia objavila je nedavno TikTok video u kojem je objasnila da svojoj sedmogodišnjoj ćerki, da ju nauči o vrednosti novca, naplaćuje 'stanarinu i režije' - a devojčica ih plaća od džeparca koji zaradi obavljajući kućne poslove.

Ako obavi sve zadate kućne poslove nedeljno devojčica, priča mama, može zaraditi sedam dolara (oko 45 kn), a po jedan dolar mami daje za stanarinu, hranu, vodu, struju i internet. Tako joj ostanu dva dolara (15-ak kuna) koje, kaže mama, može potrošiti na sebe ili spremiti na stranu i štedeti, šta god želi.

Novac koji od ćerke dobije Felicia ipak ne stavlja u kućni budžet, već joj uplaćuje štednju koju će ona moći da podigne nakon navršene 18-te godine života.

- Tako uči kako obavljati kućne poslove , a uči i o vrednosti novca - kaže mama Felicia, a kad napuni 18 godina znće da je sav taj novac sama 'zaradila'.

Mama je objasnila i da detetu zadaje samo kućne poslove koji su 'skladni s njenim godinama', a oni uključuju usisavanje, čišćenje WC-a, bacanje smeća, pripremanje svog obroka, svakodnevno pospremanje kreveta i skupljanje stvari za sobom. Svaki nedelje joj, kaže, poslove menja i često ih pretvara u igru ​​kako bi ih devojčici učinila zabavnijima. Ovaj je roditeljski savet na TikTok-u je pogledan više od 6,6 miliona puta, a komentarisalo ga je više od 10.000 ljudi koji se nisu mogli složiti je li ovo dobra metoda ili ne.

Jedan je korisnik tako rekao da devojčica 'ne bi trebala da plaća za život koji nije ni tražila', a drugi se s njim složio napominjući kako je 'sve to simpatično, ali je ona ipak premlada i trebala bi imati sve potrebno samo zato što je dete'.

Ipak, bilo je i onih koji misle da je ovo odlična pedagoška metoda, pa su komentarisali kako bi 'voleli da je njih neko tako učio o životu'.

- Brzo ću navršiti 18 godina, a još ništa ne znam o upravljanju novcem i financijama i već učim na nekim greškama - napisala je jedna devojka, dok je druga izračunala da će devojčica do punoletstva tako uštedeti 'samo 12.700 kn, i to ako 573 nedelje svakodnevno obavlja sve zadane poslove'.

- Žao mi je - odgovorila joj je ova mama, 'ali ja od svojih roditelja nisam dobila ništa i nikad me nisu ovakvim stvarima učili, tako da mi je drago što odgajam zahvalno dete', prenosi The Sun.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.