DEČAK JE MAJCI DONEO IGRAČKU: Učinilo joj se da nešto ima unutra, a kada je videla sadržaj, umalo se nije SRUŠILA
Igračka, Foto: Printscreen/Mashable

neverica

DEČAK JE MAJCI DONEO IGRAČKU: Učinilo joj se da nešto ima unutra, a kada je videla sadržaj, umalo se nije SRUŠILA

Bruk Torp iz Tasmanije u Australiji bila je u dvorištu sa sinom (4) i nećakom (2), kad joj je dvogodišnjak doneo kamion igračku, a unutra je bio nesvakidašnji prizor...

Objavljeno:

U njemu je pauk sedeo na svojoj vrećici s jajima. Žena je napravila nekoliko fotografija na kojima se vidi kako ženka zaštitnički sedi na vrećici s jajima i objavila ih na Fejsbuku.

- Izašla sam s dečacima, kako bismo se malo sunčali, kad mi je dete donelo igračku i pronašla sam ovo unutra - napisala je uz objavu. Njen sin je bio oduševljen pronalaskom i obećao je da neće ometati mamu pauka.

- Stavili smo je na sigurno i kad završi proces i mali pauci se izlegu, on će opet dobiti svoju igračku - dodala je.

Arahnolog (naučnik koji se bavi istraživanjem pauka) Robert Raven rekao je da je kako je u ovom slučaju oko 100 do 200 malih paukova još u ranoj dvonedeljnoj fazi razvoja.

Mama pauk se sada drži za jaje kako bi osetila ima li aktivnosti u vrećici, kazao je, dodavši kako će ona s jajima ostati otprilike dve do tri nedelje.

Reč je o vrsti zvanoj pauk lovac, koji je velik, dugonog i široko rasprostranjen širom Australije. Ko god naiđe na ovakav prizor trebalo bi da se skloni i izbegavati pomeranje majke pauka dok se bebe ne izlegu, naglašava stručnjak.

Ženka proizvodi ravnu, ovalnu vrećicu od bele papirnate svile i snese do 200 jaja u nju. Zatim vrećicu stavlja ispod kore ili kamena i čuva je, ne jedući otprilike tri nedelje. Neke vrste čak nose svoju jajnu vrećicu ispod tela dok se kreću.

Iako su to veliki pauci, ova vrsta ne smatra se opasnom, iako poseduju otrov i ugriz može uzrokovati neke probleme. Ipak, oni nerado grizu i obično će radije da pobegnu, nego da budu agresivni. S druge strane, imaju korisnu ulogu ako se zavuku u kuću, jer prirodno suzbijaju štetočine...

Bonus video:

(Esprso/24 hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.