CEO SVET PRIČA O MAJCI IZ BRAZILA: Pljačkaši su jurcali kroz restoran, a ona se odlučila na POTEZ vredan DIVLJENJA
Majka, ilustracija, Foto: Printskrin

jedna je majka

CEO SVET PRIČA O MAJCI IZ BRAZILA: Pljačkaši su jurcali kroz restoran, a ona se odlučila na POTEZ vredan DIVLJENJA

Hrabra majka je u šestom mesecu trudnoće rizikovala je svoj život da zaštiti sina, kada je naoružani napadač potegao pištolj tokom pljačke.

Objavljeno:

Rafaela Dantas večerala je sa suprugom, sinom i prijateljima u restoranu brze hrane u Brazilu u nedelju uveče, kada se dogodio incident, prenosi "Unilad".

Porodica Dantas, koja je na večeru došla posle posete lokalne crkve, prvo je primetila dvoje ljudi koji su se svađali sa još dva gosta restorana.

Snimci sigurnosnih kamera pokazuju kako dvojica muškaraca ulaze u lokal pre nego što su prišli gostima, sprečavajući ih da izađu. Potom su jasno rekli da nameravaju da opljačkaju restoran i ukradu stvari onih koji su se u tom trenutku nalazili u lokalu.

Jedan od muškaraca potegao je pištolj dok je drugi prevrtao stolove i došao u sukob sa jednim mladićem, koji se odmah povukao sa rukama u vazduhu.

Prema izveštaju brazilskih medija, naoružani muškarac je pucao u pravcu druge mušterije, ali je promašio. Gledajući scenu koja će uslediti, Rafaela je zgrabila svog četvorogodišnjeg sina i povukla ga sa sobom na zemlju.

Majka je svojim telom zaštitila sina, dok je muškarac jurnuo ka stolu za kojim je porodica sedela i zgrabio njihove telefone, pre nego što je pobegao sa lica mesta.

- To je nešto što nikad ne očekujemo da se dogodi. U trenutku očaja, prva reakcija koju imamo je prilično impulsivna. Razmišljala sam da treba da zaštitim svog sina, ustvari obojicu. Ali, hvala bogu, sve je prošlo i niko nije povređen. Mobilni telefon mi je bio na stolu, a moja reakcija je bila samo da povučem sina i zaštitim ga, jer ne znamo kako će deca da reaguju u takvim situacijama. Mi, kao odrasla bića, svesni smo situacije u kojoj rizikujemo život. Deca nisu, možda se uplaše i pobegnu - ispričala je Dantas za lokalne medije.

Srećom, tokom pljačke niko od gostiju nije povređen. Policija još nije na tragu osumljičenima, ali je pronašla jedan od ukradenih telefona u obližnjem žbunju.

Mnogi korisnici društvenih mreža hvalili su Rafaelinu hrabrost, te je jedan napisao: "Majčina ljubav je najdragocenija na svetu".

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.