MEDICINSKA SESTRA IZ ŠVEDSKE JE DOBILA NAJNEOBIČNIJU NAGRADU IKADA: Da li će uspeti da je iskoristi?
Ilustracija, Foto: Profimedia

zasluženo

MEDICINSKA SESTRA IZ ŠVEDSKE JE DOBILA NAJNEOBIČNIJU NAGRADU IKADA: Da li će uspeti da je iskoristi?

Lisa Enrot pobedila je 12.000 ljubitelja filma iz celog sveta koji su se prijavili da provedu nedelju dana sami u svetioniku bez telefona, kompjutera, knjiga i ostalih vidova zabave, prenosi BBC

Objavljeno:

Medicinska sestra iz Švedske osvojila je na svetskom takmičenju nagradu da sa izolovanog ostrva na zapadnoj obali te zemlje odgleda svih 60 filmova filmskog festival Gotenburg.

Lisa Enrot pobedila je 12.000 ljubitelja filma iz celog sveta koji su se prijavili da provedu nedelju dana sami u svetioniku bez telefona, kompjutera, knjiga i ostalih vidova zabave, prenosi BBC.

Organizatori kažu da su tražili pravog ljubitelja filma koji je emotivno i psihološki dorastao zadatku.

Izvršni direktor festivala Mirja Vester navodi da je prava stvar pružiti ovu jedinstvenu priliku jednom od brojnih heroja koji rade u zdravstvenom sistemu tokom pandemije korona virusa.

Nakon meseci koje je provela radeći u kovid odeljenju, Enrot je izjavila da je “energetski iscrpljena” i da se raduje što će osetiti vetar, talase i imati mogućnost da bude deo potpuno različite stvarnosti.

Sestra koja živi u Skovdu, malom gradu nedaleko od Gotenburga, gde je član lokalnog filmskog kluba, vodiće video-dnevnik o odgledanim filmovima sa ostrva na koje je jutros prevezena brodom.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.