KONOBARICA ZGROZILA MUŠTERIJE: Napravila GLUPOST koja će se dugo pamtiti, ovo morate da čujete!
Nije joj bilo dovoljno, Foto: Printscreen/Youtube

bezobrazluk

KONOBARICA ZGROZILA MUŠTERIJE: Napravila GLUPOST koja će se dugo pamtiti, ovo morate da čujete!

Konobarica se vratila sa bakšišom od 4 evra i agresivnim tonom napala mušterije koji su upravo završili obrok

Objavljeno:

"To je trebalo da bude prijatan ručak s prijateljem u restoranu i sve je bilo izvrsno, dok nije došlo do plaćanja", počeo je anonimni muškarac na Reditu svoju priču o konobarici koja mu je, kako kaže, pokvarila dan.

"Bio sam s prijateljem u lokalnom kineskom restoranu gde je i hrana sjajna, a gotovo da nije bilo nikakve interakcije s konobarima jer sam zbog koronavirusa i sto i hranu trebao unapred da rezervišem onlajn", rekao je.

Račun je, kaže, iznosio oko 25 evra, pa je ostavio 4 evra napojnice, što je tačno 15 posto, 'taman' prema nepisanom pravilu o visini napojnice.

"Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali ustati i otići, vratila se s mojih 4 evra i agresivnim tonom pitala da li nešto nije bilo u redu sa hranom i gde je ostatak napojnice."

On je, piše, bio šokiran i zbunjen zbog takvog stava, najviše jer mu se nikad pre nije dogodilo da mu netko prigovori kako nije ostavio dovoljno veliku napojnicu.

"Frustriran sam uzeo tih 4 evra nazad i bez reči izašao iz restorana, iako je ona još nešto glasno pričala dok smo odlazili", kaže.

On i prijatelj su se složili da njeno ponašanje nije bilo normalno, ali se ipak zapitao da li je trebao drugačije postupiti.

"Jesam li joj trebao dati veću napojnicu samo zato što je to tražila?", pitao je na Reditu, gde su gotovo svi komentarisali da je dobro postupio.

"Mislim da je 15 odsto u redu, ja maksimalno ostavim 20 odsto, a u ovom je slučaju razlika između 15 i 20 odsto u par evra, pa ne bi bilo nikakve razlike", napisao je jedan korisnik, a drugi je rekao kako je više puta kad su drugi plaćali video da uopšte ne ostavljaju napojnice daleko pristojnijim i angažovanijim konobarima, pa nema razloga da se preispituje.

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.