OBJAŠNJENJE ČUVENOG MIMA "WAT": Otkrivamo šta se krije iza slike koja je MILIJARDU PUTA obišla planetu
Wat baka, Foto: Printscreen

POZNATA BAKA

OBJAŠNJENJE ČUVENOG MIMA "WAT": Otkrivamo šta se krije iza slike koja je MILIJARDU PUTA obišla planetu

Jedna od najpopularnijih slika povezanih sa „VAT“ je slika iznenađene starije žene, poznate kao „VAT Grandma“. 1. januara 2014. godine, korisnik Instagrama horselovermm24 je otpremio fotografiju sa tetkom (prikazano dole).

Objavljeno:

Šta je WAT?

„Vat“ je varijanta engleske reči „vhat“ koja se često koristi za izražavanje zbunjenosti ili odvratnosti, slično kao i skraćenica „VTF“, skraćenica od „what the fuck“. Iako se izraz „vat“ najčešće koristi kao umetak bez znaka pitanja, ponekad se koristi za opisivanje slika lica sa reakcijom ili neobičnih slika koje bi izazvale slične odgovore.

Širenje

Preko desetak unosa koji definišu pojam „vat“ podneto je tokom čitave decenije, što je dovelo do trenutno najbolje izglasane definicije reči, koju je korisnik foruma vatvat podneo 4. septembra 2008. godine.

Jedini pravi odgovor na nešto što nema apsolutno nikakvog smisla. Enciklopedija Dramatica definiše reč kao odgovor na najzabrkanije izjave ili pokušaje nesekuitur humora, kao i predugačka objašnjenja u komentarima ili postovima sličnim upotrebi.

Na 4chan forumu, „vat“ se najčešće koristi kao odgovor na slikovne postove koji sadrže bizarne ili nesuvisle medije, ali je takođe ugrađen u niz različitih tema rasprave koje se ponavljaju, poput Iou Vat Iou Lose niti, Vat Do niti i priče o zelenom tekstu koje izazivaju vat.

Na Redditu, besni strip znak koji se često naziva „vat“ koristi se za izražavanje zbunjene ili sumnjičave reakcije. Često se nalazi u podreditu i obično se koristi u nitima za diskusiju kao lice komentara.

Varijacije Pojam koji se povezuje sa zbunjenošću ili zbunjenošću može se naći i u drugim sličnim izrazima poput lolvut, „vhat is this I don't even“ i „I'm 12 and vhat is This?“.

Vat Grandma Jedna od najpopularnijih slika povezanih sa „VAT“ je slika iznenađene starije žene, poznate kao „VAT Grandma“. 1. januara 2014. godine, korisnik Instagrama horselovermm24 je otpremio fotografiju sa tetkom (prikazano dole). Dana 23. septembra, fotografija je predata podreditu u postu pod nazivom „Finds the Vat Ladi“, gde je pre arhiviranja skupila više od 16 000 pozitivnih komentara.

Baba WUT
foto: Reddit

18. decembra 2016. godine, Redditor bruteforce42 je poslao drugim mim forumima sliku na kojoj se kaže da je baka „Vat“ umrla prethodnog dana. Postovi su dobili 59 procenata, odnosno 844 pozitivnih komentara. Slika je navela korisnike da se poklone nitima na Redditu i nitima na forumima IGN i 9GAG. Međutim, kako je ime 'VAT bake' nepoznato, vest o njenoj smrti nije verifikovana.

Wut Meme
foto: Printscreen

Alternativni pravopis

Pored toga, postoje naizmenično napisane iteracije pojma: Šta: odgovarajući oblik „šta“; označava zbunjenost, iznenađenje, uzbuđenje ili bes. ŠTA: Iako slično po značenju, pisanje velikih slova dodaje veću hitnost ili naglasak. Čekaj, šta: - Označava konfuziju; koristi se kada nit ili razgovor prebrzo prebaci temu. Vat: Koristi se kada je nešto toliko apsurdno ili neskladno da daktilograf ne može pravilno da piše. Vat ¯ \ (° _o) / ¯: Isto kao i „vat“, ali sa dodatnim naglaskom koji stavlja emotikon sleganja ramenima. Lolvut: Referenca na makro slike sa istim imenom; označava zbunjenost u nečem smešnom. Vut: Označava konfuziju i trom odgovor.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.