OVA BAKA JE FENOMEN: Ima 102 godine i preživela je špansku groznicu, kancer i koronu - i to dva puta (PHOTO)
Anđelina Fridman napunila je 102 godine, Foto: Facebook/North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center

SVAKA ČAST!

OVA BAKA JE FENOMEN: Ima 102 godine i preživela je špansku groznicu, kancer i koronu - i to dva puta (PHOTO)

Fridmanovoj je prvi put dijagostikovan korona virus u martu nakon što je bila u bolnici zbog manjeg zahvata

Objavljeno:

Anđelina Fridman je preživela, u svakom smislu te reči. Kada je bila beba preživela je grip iz 1918. Tokom života imala je rak, unutrašnje krvarenje i sepsu. U aprilu je preležala korona virus, a sada ga je, sa 102 godine, pobedila i drugi put.

Kako je izjavila njena ćerka Džoen Merola, Anđelina se i drugi put zarazila virusom kovid-19.

Fridmanovoj je prvi put dijagostikovan korona virus u martu nakon što je bila u bolnici zbog manjeg zahvata, rekla je predstavnica doma u kom Anđelina živi Ejmi Elba za CNN. Kada se vratila, imala je pozitivan test.

U to vreme provela je nedelju dana u bolnici pre nego što se vratila u svoju sobu gde je bila u izolaciji. Temperaturu je imala nekoliko puta za nekoliko nedelja, a konačno je testirana negativno 20. aprila, rekla je njena ćerka za WPIX.

Međutim, krajem oktobra, Merola je dobila poziv iz staračkog doma kada joj je rečeno da njena majka ponovo ima pozitivan nalaz.

- Imala je simptome, groznicu, suv kašalj. Mislili su da bi mogla da ima grip. Pošto se sve više ljudi zaražavalo, stariji stanovnici doma stavljeni su u izolaciju. Dobila je negativan test 17. novembra - rekla je ona.

Inače, Anđelina Skiles (sada Fridman) rođena je na brodu koji je prevozio imigrante iz Italije u Njujork. Bilo je to usred pandemije 1918. godine. Nije sigurno da li je i ona bila obolela, a majka joj je umrla na porođaju, te su joj pomogle dve sestre koje su je spojile sa ocem u Njujorku, gde su živeli u Bruklinu.

Merolini i majka i otac borili su se istovremeno sa rakom, ali je otac preminuo.

Od 11 dece, Anđelina je jedina živa.

Bonus video:

(Espeso.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.