PAR JE RENOVIRAO KUĆU I U ZIDU PRONAŠAO NEVEROVATAN PAKET: Legenda je bila ISTINITA, sledili su se na prizor (FOTO)
Par namerava da sačuva prazne boce, Foto: preentscren

HIT PRIĆA

PAR JE RENOVIRAO KUĆU I U ZIDU PRONAŠAO NEVEROVATAN PAKET: Legenda je bila ISTINITA, sledili su se na prizor (FOTO)

Par je živeo u kući smeštenoj u malom selu Ames

Objavljeno:

Kada su paru iz okoline Njujorka rekli da je njihov 100-godišnji dom sagradio zloglasni krijumčar, mislili su da je reč o urbanoj legendi.

Međutim, tokom nedavnog renoviranja kuće par je otkrio nešto zbog čega su poverovali da bi legenda mogla da bude istinita.

Početkom oktobra Nik Dramond i Patrik Baker rekli su da su pronašli više od 66 boca viskija iz doba prohibicije skrivene unutar zidova i podnih ploča svog doma koji je izgrađen 1915. godine.

- Ne mogu da verujem da su priče istinite! Bio je krijumčar - napisao je oduševljeni Dramond na Instagramu, gde je dokumentovao njihovo otkriće.

Par je živeo u kući smeštenoj u malom selu Ames, udaljenom otprilike tri sata od Njujorka, nešto više od godinu dana pre nego što su pre dva meseca odlučili da započnu veće renoviranje.

Dramond je ostao zbunjen misterioznim paketom koji je pronašao, a uskoro mu je kroz glavu prolazila legenda o kojoj je slušao.

Neko vreme zatim pronalazili su pakete, a na kraju su pronašli čak 66 boca škotskog viskija s oznakom "Old Smuggler Gaelic", koji se proizvodi i danas. Trinaest od tih boca bile su pune, a četiri u nešto lošijem stanju.

Izvorni vlasnik kuće bio je Nemac poznat kao grof Adolf Hampfner, piše CNN. Nakon istraživanja novinskih članaka o njemu otkriveno je da je bio krijumčar koji je učestvovao u brojnim skandalima. Umro je iznenada i ostavio iza sebe prokrijumčareni viski, ali i bogatstvo oko kojeg se dugo sporilo.

Par namerava da sačuva prazne boce i prodati one koje su pronašli pune. Dramond kaže da je procenjena vrednost jedne pune boce oko 1.000 dolara. Jednu bocu par je odlučio da sačuva kako bi sami probali viski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.