HITLER NIJE ZNAO DA JE VOZI, A JA SAM IPAK POKUŠALA! Pogledajte kako je izgledala vožnja STARE BUBE! (VIDEO)
Buba, Foto: Emilija Jovanović

milica vozi krševe

HITLER NIJE ZNAO DA JE VOZI, A JA SAM IPAK POKUŠALA! Pogledajte kako je izgledala vožnja STARE BUBE! (VIDEO)

Velika je čast voziti automobil koji je dva puta stariji od mene i u potpunosti odiše vremenom, sa kojim sam uspela da se upoznam samo preko filmova.

Objavljeno: 07:08h

Zanimljiva avantura u kojoj isprobavam stara vozila i upoznajem se sa ranijim načinom vožnje se nastavlja. Ovog puta sam odlučila da se upustim u vožnju automobila, koji je uplašio i Hitlera, čuvene "bube".

Ulazim u dvorište u kome se nalazi automobil koji ću isprobati, Volkswagen "buba" iz davne 1976. godine. Odmah na kapiji komentarišem da je ovo "carstvo buba", jer ih je prema mojoj računici bilo 5, parkirano jedna pored druge. Prva koju sam ugledala bila je jarko roze boje, a odmah primećujem da je svaka od njih u besprekornom stanju. Pronalazak bilo kakvog ulubljenja ili kvara deluje mi kao nemoguća misija, jer ih vlasnik svakodnevno održava.

foto: Emilija Jovanović

Pored moje želje da vozim baš roze primerak, od vozača sam dobila savet da je bela "buba", ipak lakša za vožnju. Čim sam ušla primetila sam da je skučeno i to me podstaklo na razmišljanje o tome, kako bi neko krupniji mogao komotno da se oseća ovde. Ipak, instrument tabla je dovoljno velika i pruža sve potrebne informacije vozaču za bezbednu vožnju.

Nakon laganog paljenja motora, shvatila sam da ću morati da vozim u rikverc kako bih izašla iz dvorišta, a onda me oblio znoj. Srećom, uz pomoć vozača uspela sam da "pogodim" ovu komandu i isparkiram se sa velikom pažnjom.

Veliki problem mi je predstavljao volan, koji se teško okreće, a i kada sam uspela da okrenem pun krug bilo je potrebno dosta vremena kako bi se automobil okrenuo. Zbog toga sam prilikom okretanja vozila zauzela više mesta nego što bih inače.

Rikverc je i tokom vožnje bilo teško pronaći, te sam pomoću "mišića" uspela da ubacim menjač tamo gde je trebalo. Teškom mukom uspevam da vratim automobil do njegovog parking mesta.

foto: Emilija Jovanović

Iako je bilo teško snaći se sa Volkswagen "bubom", koja je čak 1976 godište, veoma sam zadovoljna probnom vožnjom. Ukoliko bih imala priliku da je vozim još par puta, verujem da bih bila opuštenija i lakše bih rukovala menjačem.

Velika je čast voziti automobil, koji je dva puta stariji od mene i u potpunosti odiše vremenom, sa kojim sam uspela da se upoznam samo preko filmova. Podsećanja radi, ovaj automobil poreklom je iz Nemačke i osmišljen je tako da bude dostupan svakom Nemcu, kada je u pitanju cena. Sam Hitler, imao je veliku ulogu u razvoju samog modela i održavanju proizvodnje, ali i pored jake volje nikada nije savladao vožnju.

Ukoliko posedujete automobil koji bi bio idealan za ispobavanje, a starije je proizvodnje, javite se našoj redakciji i stižemo na vašu adresu.

Kako sam se snašla i kako je protekla vožnja pogledajte u videu u nastavku:

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Milica Drinčević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.