STIŽE VAKCINA PROTIV KORONE TESTIRANA NA MIŠEVIMA: Ovo su poslednja otkrića, bićete u NEVERICI!
Miš, Foto: Printscreen/Facebook

Pokreće 10 puta jači imuni odgovor

STIŽE VAKCINA PROTIV KORONE TESTIRANA NA MIŠEVIMA: Ovo su poslednja otkrića, bićete u NEVERICI!

Nanočestice, bilo da su prirodne ili sintetičke, oponašaju strukturne karakteristike virusa koji su i sami često nano veličine

Objavljeno:

U ispitivanjima sprovedenim na miševima, tim Medicinskog fakulteta Univerziteta u Vašingtonu otkriva da je njihova vakcina izazvala 10 puta jači imunološki odgovor na infekciju kod miševa koji su imali kovid-19.

Oni, takođe, tvrde da njihova vakcina ne mora da bude skladištena u zamrzivaču poput onih koje proizvode druge kompanije, što bi olakšalo proizvodnju i isporuku širom sveta.

- Nadamo se da će naša platforma za nanočestice pomoći u borbi protiv pandemije koja nanosi veliku štetu svetu - kaže dr Nil King, docent za biohemiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Vašingtonu.

Nanočestice, bilo da su prirodne ili sintetičke, oponašaju strukturne karakteristike virusa koji su i sami često nano veličine. To olakšava nanočesticama oblikovanje prema veličini i obliku virusnih receptora.

Imunizacija vakcinom je, navode istraživači, rezultovala snažnim B-ćelijskim odgovorom koji se blokira na površini napadajućih patogena i obeležava ih za uništavanje od strane drugih imunih ćelija. Takođe, dovodi do formiranja memorijskih ćelija koje pamte virus koji napada, da bi brže proizvele antitela u slučaju buduće infekcije, što je važno u potrazi za vakcinom. Istraživači kažu da ovo može da pomogne zaštiti ljudi od zaraze mutiranim sojevima virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.